Новини Транспорт

Wizz Air Abu Dhabi с първи полет на 15 януари

   
Wizz Air Abu Dhabi с първи полет на 15 януари

Wizz Air Abu Dhabi, най-новата национална авиокомпания на Обединените арабски емирства, днес обяви, че Атина ще бъде първата ѝ дестинация. Полетите от международното летище Абу Даби до гръцката столица стартират на 15 януари 2021 г. на цени от само 129 дирхами (AED)*, като билетите са вече в продажба на wizzair.com (налична е и арабска версия) и в мобилното приложение на авиокомпанията.

Превозвачът също ще започне полети от Абу Даби до Солун на 4 февруари 2021 г. с тарифи, започващи от 149 дирхами*.

Кийс Ван Шайк, управляващ директор на Wizz Air Abu Dhabi, коментира: „Чакането почти приключи за феновете в Абу Даби на нашата авиокомпания и ултра ниските тарифи. На 15 януари 2021 г. в столицата на ОАЕ пристига нов модел самолет, който ще разкрие нови възможности за пътувания през следващата година. Планираме бързо разширяване на нашата мрежа от Абу Даби, като дестинациите, които ще добавяме са само от списъка на „зелените държави“. Благодарение на подкрепата на правителството и нашите местни бизнес партньори в Абу Даби, ние сме напълно подготвени. Имаме самолета, екипажа, партньорите и сме готови да полетим. Очакваме с нетърпение да изградим нов туристически сегмент на този важен пазар.“

Wizz Air Abu Dhabi е съвместно предприятие, създадено между ADQ и Wizz Air Holdings Plc. Първоначално обявената маршрутна мрежа включва още Александрия, Кутаиси, Ларнака, Одеса и Ереван. Полетите до тези градове ще стартират, когато всяка от тези дестинации се присъедини към списъка на „зелените държави“. Допълнителни дестинации ще бъдат пуснати и след като авиокомпанията добави нов самолет към флотилията си в Абу Даби през следващите месеци.

Междувременно, с флотилия, стартираща с 1 чисто нов самолет Airbus A321neo, авиокомпанията ще стане превозвачът с най-ниския отпечатък върху околната среда сред своите конкуренти в региона.

Wizz Air бе сред първите авиокомпании, които въведоха разнообразие от засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да е с ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите видеото с ключовите мерки за здраве и безопасност на Wizz Air.

Обявени маршрути    Дни    Начало    Цени от*
Абу Даби – Атина    Понеделник, петък    15 януари 2021 г.    129 дирхами
Абу Даби – Солун    Четвъртък, неделя    4 февруари 2021 г.    149 дирхами

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ.


За Wizz Air Abu Dhabi
Wizz Air Abu Dhabi е съвместно предприятие на ADQ и Wizz Air, която е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, оперираща с флотилия от 136 самолета Airbus А320 и А321 – една от най-младите флотилии в света. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитания избор на 40 милиона пътници през последните 12 месеца. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт.

За повече информация:
M3 Communications Group, Inc, 088 449 5950, [email protected]
Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати