Новини Турагенции

Два туроператора правят чартър до Канарските острови за майските празници

   
 Два туроператора правят чартър до Канарските острови за майските празници

кадър: Кидпассаж

Туроператорите „Лукстур“ (Luxutour) и „Екзотик холидей“ правят чартър до Тенерифе, Канарските острови за Великден и майските празници тази година. Това обяви за TravelNews Петър Стоянов, генерален мениджър на „Лукстур“. Програмата ще бъде обявена днес. Тръгването е на 1 май, а връщането на 8 май 2021 г. Великден тази година се пада по-късно – на 2 май. 

Чартърът ще бъде осъществен от авиокомпанията „Бългериън ер чартър“ с Airbus А320, който разполага със 180 места. Цените на пакетите започват от 798 евро на човек в зависимост от избрания хотел. В сумата влизат самолетните билети, летищни такси, багаж, 7 нощувки със закуски и вечери. 

Сливането на Великден, с 1 май и Гергьовден определя дълги празници, които са предпоставка за много пътувания, коментира Петър Стоянов. В други години търсенето за майските празници беше много голямо. Затова решихме да пуснем чартър въпреки несигурната ситуация, допълни той. 

По принцип до Тенерифе трудно се стига от България, защото няма никакви директни полети. Прекачванията са основно през Испания, а билетите са скъпи. Предимството с чартър е много голямо, като търсене за тази дестинация винаги е имало, обясни още Петър Стоянов. 

Дестинациите, на които акцентираме са: Турция, Гърция, България, Испания, Италия, Дубай, Египет, Азия, Карибски басейн, Южна Америка, Африка и др. 

„Лукстур БГ“ ЕООД е собственост на Полина Петкова, показва справка в „Търговския регистър“. Туроператорът е специализиран в предлагането на екзотични и далечни дестинации. „Екзотик холидей“ е собственост на Бонка Захариева, Мария Пердова-Михайлова и Красимир Златанов, който е и управител. Дестинациите, на които акцентира са Турция, Гърция, България, Испания, Италия, Дубай, Египет, Азия, Карибски басейн, Южна Америка, Африка и др.  

Двете компании заедно с „Марбро турс“ осъществиха чартър до Дубай за Нова година. Те работят в партньорство с много туристически агенти в страната. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати