Новини Турагенции

Стенли травъл ще прави кулинарни турове в Испания

   
Стенли травъл ще прави кулинарни турове в Испания

Туроператорът „Стенли травъл“ планира да прави кулинарни турове за българи в Испания. Това обяви за TravelNews Станислав Пеев, собственик и управител на компанията. Програмите ще стартират през септември 2021 г. с испански партньори на фирмата. Идеята ни е от миналата година, но заради пандемията от COVID-19, не я осъществихме, обясни той. Обиколките ще бъдат основно в областта Андалусия. Те включват посещения на винарни с дегустация на местни сортове. Отива се в животновъдни ферми, където се опитва най-добрият хамон в света. Има посещения на фабрики за най-качествения зехтин в Испания и в света. В Гренада са опитва единственият в света ром, който се прави от захарна тръстика, подчерта Станислав Пеев.

В екскурзията влизат естествено посещения на ресторанти, исторически градове, села и местности. Не се набляга на морските курорти, каза Пеев. Групите ще бъдат бутикови до 10 човека. Тръгването от София ще бъде със самолет по редовните линии.

Испания преди кризата развиваше изключително много своя кулинарен туризъм. Тя е в топ на 10 на света сред кулинарните дестинации. Дори има турове за посещения на Michelin ресторантите в страната. Популярната доматена супа газпачо е измислена именно в Андалусия. Повечето хора приемат за правило, че тя е студена като нашия таратор, но всъщност може да се предлага и в топъл вариант. През горещите летни дни действа изключително ободряващо.

„Стенли травъл“ ЕООД е създаден през 2000 г. Туроператорът има офиси в София и Велико Търново. Организира основно почивки в Турция, Гърция и близки дестинации. Като туристически агент продава ваканции и до екзотични страни.   

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати