Оферти

Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург. Самолетна екскурзия от София

   
Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург. Самолетна екскурзия от София

Период на пътуването: 13-19 юни 2021


Програма на екскурзията:
 
13 юни. Излитане от София Терминал 2 в 15:10ч с авиокомпания България Еър за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:05ч. Посрещане и трансфер до хотел Измайлово Делта 4*. Настаняване в стаи категория премиум бизнес. Нощувка.
14 юни. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.
15 юни. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския  събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса на  Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в ресторант в града. Екскурзия до Двореца и Парка Царицино. Царицино е един от най-красивите извънградски дворци на Москва с прекрасен парк, любим на всички московчани. Построен преди 400 години по заповед на Екатерина Втора, дворецът впечатлява с характерната си архитектура и изкусно проектиран парк. Разходка в дворцовия комплекс и сред парка с неговите прекрасни алеи, романтични павилиони, езера, артистични мостчета, арки и др. Продължителност на програмата - 8 часа. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
16 юни. Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростен влак Сапсан - втора класа. Пристигане, посрещане. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Дипломат 4*. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение  на  Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург. Разглеждане на територията и посещение на Петро-Павловския събор. Интериорът на Събора наподобява парадна зала на дворец. В него са изложени белокаменните саркофази на императорите и императриците на Руската империя. Трансфер до хотела. Нощувка.
17 юни. Закуска. Посещение на Храма Спас на крови, построен на мястото на покушението срещу император Александър Втори.Интериорът на храма е покрит с великолепни мозайки, дело на най-известните  руски живописци - Харламов, Васнецов и др. Обяд в ресторант  в града. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца.(продължителност на програмата около 8 часа) Трансфер до хотела. Нощувка. 23:00ч. По желание: Нощна разходка „Развод мостов , която включва автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург и атрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева. Включени трансфери от и до хотела. Цена - 99 лв на турист при минимум 15 туриста.
18 юни. Закуска. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление от 1916 г. Обяд в ресторант в града. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзх.ождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 9 часа). Нощувка.
19  юни. Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл и официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, само оригинали. Свободно време. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург - София  на България Еър в 19:20ч, пристигане в 22:50ч.

Полетното разписание е в местни времена.
Туроператорът си запазва правото за промени в последователността  на провеждане на екскурзионната програма.

ВАЖНО:
Настаняването е в градски хотели, за разлика от ваканционните, стандартните стаи са с квадратура 19-21 кв.м., което не предполага комфортно настаняване на 3-ма възрастни. Настаняване на 2 възрастни + 1 възрастен (над 13г.) на допълнително легло е съответно: в хотел Дипломат в стая супериор, в хотел Делта - в стая лукс при  потвърждение на наличност.

Условия за резервация:
Депозит - 35%
Доплащане - 35 дни преди датата на отпътуване

 
Програмата се провежда при минимум 25 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34  до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати