Хотели

10 хостела, които са по-добри от луксозните хотели

   
10 хостела, които са по-добри от луксозните хотели

Хостелите имат репутация на нискобюджетни места за настаняване, които обикновено биват избирани от млади хора и пътешественици с доста ограничени средства.

Причината – можете да попаднете на легло с някой странен тип, който не само може да не ви остави да спите, но и да превърне часовете за сън в кошмар.

Или пък да се наложи да гоните някоя хлебарка, която незнайно защо се е заблудила и се е мушнала в леглото ви.

Но не и днес. Защото хостелите започват да добиват все по-звезден статус, а някои дори не отстъпват на луксозните хотели, като условия и услуги, които предлагат.

Ето няколко хостела, за които определено можете да помечтаете:


The Independente, Лисабон, Португалия

Independente е интересна комбинация от минималистичен дизайн и очарователен стил от стария свят на Лисабон. Намира се в класическа керемидена сграда и оттук можете да се разхождате практически навсякъде в града.

Дори и да не останете тук, посетете бара, докато сте в града. Ако идеята за общи помещения не е за вас, можете да резервирате частна стая.

 

The Oddsson, Рейкявик, Исландия

The Oddsson е висока топка, която отговаря на бюджетните изисквания на своите клиенти. Технически всички стаи са частни, но някои са общи, което ги прави чудесен вариант за група.

 

Freehand

Freehand е една от най-популярните и надеждни хибридни марки хотели/хостели. С местоположения в Лос Анджелис, Маями, Манхатън и Чикаго, всеки от тях се намира в модерната част на града, което прави пътуването много лесно.

Всеки от тях се отличава с характерен Freehand стил, но и с регионални нотки. Можете да изберете частна стая или да отседнете в някоя от общите.

 

Kex, Рейкявик, Исландия

Със сигурност може да се каже, че исландската столица е център на стилни хотели и хостели. Общите стаи в хостел Kex в Рейкявик са минималистични, светли, удобни и много изчистени, докато общите части са по-ретро.

Що се отнася до удобствата, има забавен гастро пъб, вътрешен двор, дневна, фризьорски салон и велосипеди под наем.

 

Maverick Hostel & Ensuites, Будапеща, Унгария

Въпреки че е известен с това, че е супер социална и забавна среда, Maverick City Lodge е и удобен, и чист. Много от помещенията за настаняване са модерни и свежи, в сладки пастелни цветове и неон.

Атмосферата и клиентелата също носят подобна младежка енергия. Можете да резервирате частни стаи със самостоятелни бани или да изберете обща стая с двойни легла.

 

Book and Bed, Япония

Book and Bed е мечтата на любителите на книгите. Този хостел има няколко клона в Япония, включително в Токио, Киото и Кукуока. Това е първо библиотека, и второ общежитие, предназначено да насърчи посетителите да стоят по цяла нощ с хубава книга.

 

The House of Sandeman Hostel & Suite, Порто, Португалия

Ако искате да отседнете някъде, където да се потопите в местната култура, изберете The House of Sandeman Hostel & Suites в Порто. Този португалски град край реката е известен със своите очарователни, оживени пътища, осеяни с магазини и кафенета, но е популярен и с виното си (оттук и неговото име).

В общите стаи ще намерите легла с големи размери, вдъхновени от бъчви за вино. Апартаментите предлагат по-личен стил и дискретност.

 

MyCocoon, Миконос, Гърция

Направен по модел на японските капсулни хотели, MyCocoon носи част от гръцкия дух и стил. Това се дължи на бялата боя и сините акценти. Хостелът е разположен точно срещу очарователната пешеходна част на острова. Можете да резервирате частни стаи с легла за  четирима или шестима.

 

Бохо 27 Маракеш, Маракеш, Мароко

Разположен в Рад, Бохо 27 Маракеш е изпълнен с цветове и шарки. Той е централно разположен и, както предполага неговото име, се отличава с бохемски марокански декор. Въпреки че на място има ресторант, това е супер малък хостел с четири стаи, в които могат да се настанят до 20 души на нощ.

 

Fieldhouse Jones, САЩ
Fieldhouse Jones за първи път отваря врати в Чикаго, а наскоро и в Нашвил, Тенеси. Въпреки че е технически хотел, много от стаите разполагат с двуетажни легла за настаняване на по-големи групи, подобно на хостел.

И двете места са в преустроени сгради в стил лофт, създавайки забавна индустриална градска среда./profit.bg



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати