Новини

Кошмар за Пампорово! Дъждът унищожи снега и затвори пистите

   
Кошмар за Пампорово! Дъждът унищожи снега и затвори пистите

Кошмарен се очертава сезонът в Пампорово.  Условия там за ски туризъм в момента няма. От няколко дни вали дъжд, който "изяде" и малкото останал изкуствен сняг по пистите, пише 24plovdiv.bg. К урортът на практика е затворен. Всички писти и лифтовете не работят.
Метеорологичните аномалии в Пампорово докарват до отчаяние местните хотелиери. Стигна се до там, че към настоящия момент температурата в Пловдив е с един градус по-ниска от тази в курорта.
Не е ясно кога обстановката ще се подобри и изобщо ще има ли скоро условия за зимни спортове в близкия до Пловдив курорт. Очакваното застудяване и снеговалежи, обещани от синоптиците в цялата страна, засега категорично подминават Пампорово.
Очаква се сериозно застудяване през следващите 10-на дни, но не се очакват сериозни валежи от сняг. Важно е от курорта да успеят да произведат достатъчно бързо изкуствен сняг, за да отворят скоро пистите.
Ясно е само, че в разгара на зимния сезон на Пампорово е 6 градуса над нулата и вали дъжд, което съчетано с КОВИД-19 пандемията, е на път да превърне този сезон в най-слабия в историята на курорта.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати