Новини Турагенции

Туроператор пуска чартър до Кападокия за Великден

   
Туроператор пуска чартър до Кападокия за Великден

Туроператорът Планет ЕООД, който оперира под бранда Planet Travel Center, пуска директен чартър до Кападокия в Турция за Великден и майските празници. Това обяви за TravelNews Дарина Стефанова, собственик и управител на компанията. Такъв ще бъде подготвен и за празниците около 22 септември 2021 г. Те ще се изпълняват от авиокомпанията „Бългериън ер чартър“.  

За Великден и майските празници тръгването е на 30 април, а връщането на 3 май 2021 г. Цените започват от 389 евро на човек в двойна стая, в четиризвезден хотел. В сумата влизат самолетен билет София - Невшехир - София с включен чекиран багаж 20 кг на човек и ръчен багаж - 7 кг на човек; летищни такси; трансфер летище-хотел-летище; 3 нощувки със закуски или закуски и вечери в избрания хотел; медицинска застраховка с покритие 5000 EUR; представител по време на пътуването; местен екскурзовод на български по време на екскурзиите. В цената не влизат екскурзиите и полета с балон. 

Друга интересна програма на Planet Travel Center е пускането на чартър до Лапландия за посрещането на 2022 г. Тя ще бъде обявена още другия месец - през февруари, каза Стефанова. Причината е, че много рано се правят резервациите за дестинацията, тъй като интересът е голям от цял свят, а няма много хотели. Според нея има българи с предварителни резервации, защото не успели да отидат миналата година заради COVID пандемията. 

Ранните записвания за лято 2021 г. в Гърция също вече са започнали. Дарина Стефанова посочи, че има раздвижване на пазара и хората пререзервират ваучерите си от миналата година за предстоящия сезон. Става въпрос за издадените ваучери през март и април 2020 г., които не са използвани от клиентите заради пандемията. Цените в момента на хотелите в Гърция са изключително добри и призовавам хората да си правят ранни резервации, подчерта тя. Туроператорът не прави организирани пътувания с автобуси до южната ни съседка. Предлага само индивидуални почивки в над 12700 хотела в Гърция със собствен транспорт на клиентите. По редовни линии с блок места ще прави почивки на островите Родос, Корфу и Крит.

Компанията продава още почивки за най-популярните в момента дестинации за българите - Занзибар (Танзания), Малдиви и Дубай, които са едни от малкото отворени без особени изисквания и препятсвия. Организират и собствена програма за почивка на Занзибар в съчетание със сафари във вътрешността на Танзания. Тя е в периода на пролетната ваканция от 4 до 11 април 2021 г. 

Planet Travel Center наскоро отпразнува 25 години на пазара в България. Туроператорът има голяма онлайн резервационна система за над 141 000 хотела в цял свят, която работи с кредитни и дебитни карти, като потвърждението и издаването на ваучер за настаняването става в реално време.  Много малко туроператори в България разполагат с такава. Повечето разчитат на офлайн запитвания и резервации. Фирмата работи с много туристически агенти под формата на B2B. Годишно обслужва между 15 и 18 000 българи.    

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати