Новини Хотели

Петзвездна вила замести изоставения туристически дом в Тетевен

   
Петзвездна вила замести изоставения туристически дом в Тетевен

Петзвездна луксозна вила „Арборетум“ замести изоставения бивш туристически дом в Тетевен. Тя работи от края на 2020 г. в местността Балинци и е нов висококатегориен обект в района на планинския град и курорта Рибарица. Бившият туристически дом е продаден около 2000-та година от държавата и собствениците не са предприели нищо за неговото възстановяване. Преди няколко години го купува фирмата „Брента“ ЕООД със собственик и управител Георги Димитров, който има и друг обект в хотелиерския бизнес у нас.

„Реших да инвестирам в района заради красивата природа и в това виждам потенциал за развитие“, заяви Димитров пред TravelNews. Освен това с удължаването на магистрала „Хемус“ ще се стига изключително бързо от София до Тетевен. Районът предлага планински и екотуризъм, което ще привлича любителите на природата, подчерта той.

Вила „Арборетум“ залага на взискателни туристи със своята модерна стилистика на обзавеждане, съвременна добра кухня и перфектно обслужване. Разполага с 15 стаи, луксозен СПА център, ресторант, бар-библиотека. Цените за настаняване започват от 109 лв. на вечер за двойна стая с включена закуска и ползване на СПА център. Храненето е в ресторанта на вилата. Предлагаме само качествена храна от качествени продукти, подчерта Георги Димитров. Закуската е на блок маса, на самообслужване, с богат избор на храни и напитки. Обядът и вечерята се сервират в залата на ресторанта. В зависимост от заетостта на вилата, в определени дни обядът и вечерята се организират на блок маса.

От вилата има панорамна гледка към красивия Тетевенски Балкан с гарантирано спокойствие. Сред гъстите и кипящи от живот широколистни гори на централна Стара планина, на надморска височина от приблизително около 480 метра, можете да откриете една от прелестите на родния Балкан – приказно красивия водопад „Скока“. Височината на водния пад е около 12 метра, като под езерото се образува красив дълбок вир.

Собственикът на вила „Арборетум“ – компанията „Брента“ ЕООД е класирана на второ място в категория инвеститор на годината за 2020 г. в Община Тетевен.  

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати