Новини Транспорт

Безплатни панорамни обиколки днес в София с ретро автобуси и трамваи

   
Безплатни панорамни обиколки днес в София с ретро автобуси и трамваи

На 14 януари 2021 г. по повод на навършването на 120 години от столичния градски транспорт на площад "Александър Невски" ще се състои изложение на превозни средства - както на реставрирани, така и на последно поколение транспортни средства, които обслужват градския транспорт в София и други европейски градове, съобщи Столична община.

В рамките на този ден са организирани и безплатни панорамни обиколки с част от изложените превозни средства - автобуси и ретро трамваи. Събитието ще отбележи честването на 120-годишнината на градския транспорт в София.

Маршрутите на двата вида транспорт ще имат пресечна точка на пл."Македония" и от съвременната ни и динамична столица ще можете да се докоснете до стара София.

Маршрутът на автобусите ще бъде: от пл."Александър Невски", ул. "Оборище" - ул. "15-ти ноември" - бул. "Цар Освободител" - бул. "Княгиня Мария Луиза" -бул. "Христо Ботев" - бул. "Тодор Александров" - ул. "Опълченска" - бул. "Александър Стамболийски" -пл. "Възраждане" - бул. "Христо Ботев" -бул. "Прага" -бул. "Пенчо Славейков" - бул. "България" - ул. "Фритьоф Нансен" - бул. "Васил Левски" - паметникът "Левски" - ул. "Оборище", пл."Александър Невски";

Часове на тръгване на 14 януари: 09:00 ч.; 11:30 ч. и 14:00 ч.

Маршрутът на ретро трамвая: пл. "Възраждане" - ул. "Граф Игнатиев" - пл. "Журналист" и обратно.

Часове на тръгване от площад Възраждане:

14 януари (четвъртък) - 9:25 ч., 11:55 ч.

17 януари (неделя) - 11.00 ч., 12.00 ч., 12.00 ч.;

От пл."Журналист" има възможност да се върнете с автобус до началната точка, която е пл."Александър Невски".

Двата маршрута ще се пресичат на пл. "Македония" където ще има възможност да се прикачите и да разгледате и двете превозни средства. /news.bg



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати