Новини

Красотата на замръзнали водопади привлича туристи

   
Красотата на замръзнали водопади привлича туристи

Разходката в планината има своето очарование дори в студените зимни дни. Снегът привлича любителите на ските и шейните, а заради минусовите температури много от водопадите може да ги видите замръзнали. Не забравяйте обаче основните правила при планинските преходи през зимата, напомни Оля Генова- експерт в Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан":

"Тази събота и неделя очакваме доста хора да излязат в планината, тъй като падналият сняг, предполагам че ще привлече доста от любителите на ските, както и на семействата с деца, тъй като сега е и времето на шейните. Очакват се ниски температури и сравнително слънчево време и бихме искали да се обърнем към всички туристи, тези, които посещават природен парк "Врачански Балкан", да бъдат много внимателни. Да не забравят да носят със себе си достатъчно течности, тъй като през зимния период най- чест проблем в планината е обезводняването, дрехи за преобличане и да имат предвид, че все още са къси дните."

Заради паднали клони и дървета има вероятност голяма част от маршрутите да са недостъпни, затова от природния парк препоръчват на туристите да използват маршрутите, които преминават през билните и откритите части на планината.

"Най- вероятно голяма част от водопадите ще замръзнат и ще бъдат много красива и атрактивна гледна. Очакваме, че сега доста хора ще се насочат и в такава посока. Предупреждаваме, че преминавайки през горски територии, най- вероятно ще бъдат труднодостъпни и всеки, който реши да тръгне, да бъде изключително внимателен, подготвен и да каже на свои близки къде отива и кога смята да се върне. Пожелавам на всички слушатели на Радио ВИДИН тази събота и неделя да излязат на въздух, на открито, да изпълнят деня си с много положителни емоции", допълни Оля Генова.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати