Заведения Новини

Ресторантьорите искат да отворят на 1-ви, а държавата на 18 февруари

   
Ресторантьорите искат да отворят на 1-ви, а държавата на 18 февруари

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с ресорните министри, за да разговарят за отварянето на заведенията и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа. 
"Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел. До понеделник ще се вземе решение. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и училища", каза след срещата председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов. 
"Трябва да работим заедно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, сега според нас е моментът, в който трябва да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим дори при 50% от капацитета. На 1 февруари искаме да отваряме ресторанти, кафенета и сладкарници. Властите предлагат това да се случи на 18-20 февруари", обяви той.
По думите му заетите в бранша не са съгласни завденията да затварят преди 23:30 ч. "Има 30 случая на заразяване и 30 неразкрити. Нашият бранш спазва мерките. Ако останем затворени, тези 60 случая ще станат 20 000", прогнозира Алибегов.


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати