Новини Транспорт

Марияна Николова разговаря с директора за България на Turkish Airlines

   
Марияна Николова разговаря с директора за България на Turkish Airlines

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с Мехмет Гюркайнак, директор за България на Turkish Airlines. Двамата обсъдиха развитието на туристическия сектор между двете държави.
Турция е един от най-важните ни пазари както за изходящ, така и за входящ туризъм, заяви министър Николова. И допълни, че турските туристи много харесват България – особено зимните курорти и спа дестинациите. По думите ѝ туристическият бранш е най-силно засегнат от пандемията от COVID-19 и в тази връзка всеки един турист, който пристига у нас, е структуроопределящ.
От своя страна Мехмет Гюркайнак информира вицепремиера, че в момента се осъществяват 8 полета седмично от София до Истанбул, а от февруари предстоят да стартират и полети от Варна до Истанбул – всеки петък и понеделник. Той разясни още, че в България има много прекрасни места, които представляват интерес за посетителите както през зимата, така и през лятото. Директорът на турските авиолинии за България изрази надежда, че след ваксинацията положението в сектора ще се подобри. Той благодари на министър Николова и за активната ѝ работа по време на пандемията и политиката ѝ относно PCR тестовете.
По време на срещата бе обсъдена и възможността за организирането на журналистически турове между двете страни, както и от и до други държави, приоритетни за развитието на туризма у нас.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати