Новини

Карантината за прибиращите се българи ще отпада при отрицателен тест

   
Карантината за прибиращите се българи ще отпада при отрицателен тест

Българите, които се прибират ще бъдат поставяни под карантина или ще им се прави антигенен тест на влизане. Карантината ще се вдига при отрицателен PCR или отрицателен антигенен тест. Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на пресконференция днес. България няма да затваря границите си, както други европейски държави обявиха и ограничиха пътуванията на своите граждани, допълни той.
Разбирам притесненията на туристическия бранш. Подходили сме изключително гъвкаво. Целта на мерките е да спасят животи, каза Ангелов.
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова поиска точно това от здравния министър след изпратени писма от Националния борд по туризъм, Българската туристическа камара, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение бъдеще за туризма". Бордът и камарата дори настояваха за изцяло премахването на PCR  тестовете за влизането на чужденци в България, защото има опасност от провал на зимния сезон.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати