Новини

PCR тестът в Занзибар струва 80 долара

   
PCR тестът в Занзибар струва 80 долара

В Занзибар (Танзания) се правят PCR тестове единствено в TASAKHTAA Global Hospital. Тя се намира в самия град Занзибар и е изцяло нова, изградена през 2015 г. Българските туристите трябва да знаят, че тестът струва 80 долара, установи проверка на TravelNews на място. В събота и неделя тестове не се правят. 
Авиокомпаниите, които осъществяват редовни полети от Занзибар с крайна точка на пътуване до София, от днес вече искат PCR тестове за качване на българи на борда на самолетите им. Това са Qatar airways, Lufthansa, KLM, Air France, пише на сайтовете на авиокомпаниите. Без такъв няма да качват българите и няма да презаверяват безплатно билетите за други дати. Изискването не се отнася за чартърните полети.

Слави Иванов, представител на авиокомпанията Fly Dubai у нас каза за Travelnews, че те няма да изискват задължително PCR за българите при качване на борда. Информацията е съгласувана и с централата на авиокомпанията.
От курортите на острова трябва да си платите веднъж за превоз до града Занзибар за направата на PCR тест и втори път за взимането на документа. Превозът излиза 45 долара в посока за 8 човека. Резултатите излизат след 2 дни. Бързи тестове за няколко часа или за един ден не се правят, обясниха от болницата пред Travelnews. Дори и ако искате да си платите допълнително.
При пътуване от София до Занзибар не е необходим PCR тест, тъй като Танзания не изисква такъв за влизане в страната. Ваксина за жълта треска също не трябва за идващите от България. Малария и жълта треска няма в Занзибар. Ваксина трябва ако ходите на фото сафари във вътрешността на страната.

Мирослав Иванов, TravelNews, Занзибар

Визуализация на изображенията

 

Визуализация на изображенията



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати