Новини

Кипър отваря границите си за туристи от всички страни от 1 март

   
Кипър отваря границите си за туристи от всички страни от 1 март

Кипър отваря граници и летища за туристи от всички страни от 1 март, предава РИА Новости, цитирайки кипърския държавен телевизионен канал CyBC.

Пристигащите чужденци ще трябва да предоставят отрицателен резултат от тест за коронавирус. Освен това гостите от "червените" зони, в допълнение към анализа, направен в тяхната страна, ще трябва да направят още един - след пристигането си на острова.

„Туристите ще могат да посещават Кипър без карантинни ограничения, ако при пристигането си нямат положителен резултат за COVID-19“, заяви заместник-министърът на туризма на страната Саввас Пердиос в ефира на телевизионния канал.

Той припомни, че кипърските власти ще отменят забраната за влизане на граждани от 56 държави. Те ще бъдат разделени в следните категории: държави-членки на ЕС; държави от Европейското икономическо пространство (Норвегия, Исландия, Швейцария, Лихтенщайн); трети държави, посочени в документа с препоръките на Съвета на ЕС (от 30 юни 2020 г. относно временното ограничение на несъществени пътувания до ЕС и евентуалното премахване на такова ограничение): Великобритания, Русия, Израел, Украйна, Беларус, Египет, Йордания, Ливан, ОАЕ и Саудитска Арабия.

Заместник-министърът подчерта, че всяка от тези страни ще бъде маркирана с цветове в съответствие с епидемиологичната ситуация. Туристите от Зелената зона няма да се нуждаят от тест за COVID-19 при пристигане. Гостите, които летят от оранжевите страни, ще трябва да предоставят отрицателен резултат от теста, преди да се качат на самолета. А пътниците от „червената“ зона, където е и Русия, ще трябва да бъдат тествани както преди заминаването, така и вече в Кипър.

Превод и редакция: Юлиян Марков/ fokus-news.net

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати