Събития

Филм ще разкрие нечувани места по родното Черноморие

   
Филм ще разкрие нечувани места по родното Черноморие

Предстои реализиране на Проект на Местна инициативна група „ Каварна – Шабла“. Съобщи за медия „Нова Вест“ Керанка Далакманска.

По този повод изпълнителния директор на проекта Георги Георгиев организира три среща в залата на общинската администрация в Каварна / на 27, 28 и 29 януари т.г./ и изнесе информация свързана с обявен прием за проектни предложения по процедура BG06RDNP001-19. 476 по под мярка 19.1 „ Помощ за подготвителни дейности“ на мярка 19 „ Водено от обществено местно развитие“ по Програмата за развитието на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

В момента тече Тече процедура по проектни предложения, а допустимите дейности по процедурата включват популяризиране на местната идентичност чрез действия и събития, в интерес на местната общност – придобиване на материални и нематериални активи, както й въвеждане на иновативни практики за местната общност. Минималната стойност на проекта е 5 000 евро, а максималната – 100 000 евро, като финансирането е до 100% БФП. Г-н Георгиев уточни, че необходимата сума за реализиране на проекта на МИГ“Каварна – Шабла“ е в рамките на около 16000 лв.
Две са основните цели на проекта : закупуване на мобилна сцена оборудвана със система за осветление, уредба за озвучаване и ще се ползва от двете морски общини за провеждане на и организиране на събития от общините, читалищата, любителските състави на територията на Местната инициативна група. Втората цел е създаване на рекламен филм и видеоклипове, които да популяризират културните и исторически обекти, туризма, красивите природни дадености на териториите двете общини и не на последно място – традициите и културното наследство, което е основа на развитието и на МИГ „Каварна-Шабла“.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати