Новини

Куба затяга ограниченията за туристи заради коронавируса

   
Куба затяга ограниченията за туристи заради коронавируса
  БНР

Кубинските власти заявиха, че щезатегнат мерките срещу разпространението на COVID-19, като ще изискват от туристите и другите посетители да се самоизолират на собствени разноски, докато получат отрицателен резултат от тест за коронавируса, предаде Асошиейтед прес.
Съобщението бе направено от главния епидемиолог д-р Франсиско Дуран вчера, след като в петък страната регистрира 910 нови инфекции и още трима починали. Д-р Дуран съобщи, че от 6 февруари пристигащите в страната чуждестранни туристи и кубинци, живеещи в чужбина, ще бъдат настанявани в хотели на техни разноски, докато изчакват да излезе резултатът от Пи Си Ар тест, който ще се дава на петия ден от пристигането им, предаде БТА.
Кубинците, завръщащи се у дома от чужбина, ще бъдат настанявани в други центрове за сметка на държавата, докато чакат резултатите. На дипломатите и някои категории чуждестранни бизнесмени ще бъде позволено да се изолират у дома.
Подобни мерки бяха наложени през пролетта и изглежда помогнаха за ограничаване на разпространението на вируса. Куба смекчи рестрикциите през ноември, отваряйки летищата за туристи и други посетители, но през януари броят на инфекциите рязко нарасна. От март досега страната е регистрирала 25 674 заразени и 213 смъртни случая от КОВИД-19.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати