Новини Хотели

Туристите за здравен туризъм от Германия тръгват през юли

   
Туристите за здравен туризъм от Германия тръгват през юли

Туристите за здравен туризъм от Германия по българските СПА курорти на Черноморието ще започнат да идват от юли 2021 г. Това обяви за Travelnews Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA). Техните разходи ще се поемат по германските здравни каси. Вече има индивидуални резервации и не говорим за организирани групи, каза Кацарова.
Здравните каси в Германия нямат функция да организират пътувания на своите клиенти с цел превенция и рехабилитация. Те дават разрешение на застрахования клиент за провеждането им в чужбина.
Клиентите, които ще пристигат в България, ще са индивидуални и много от тях ще съчетават почивка със семейството, като записват програма за профилактика или рехабилитация. 
Не говорим за организирани групи, което е разбираемо, поради факта, че Гемания и Европа са в пълен лок даун. Хората чакат момента, в който ще бъде разрешено да пътуват, обясни Сийка Кацарова. По неофициална информация от туроператорите, пътуванията ще започнат не по-рано от месец май. Всички планове и разчети търпят промени и са в зависимост от полетите между Германия и България - съответно до Варна, Бургас и София. Ние не спираме работа с немските партньори, каза Кацарова.
BUBSPA изпълнява конкретна програма за работа по информиране на пазар Германия за възможностите за здравен туризъм /в част Медикъл/СПА и СПА в България. Планът е съгласуван с Германо-Българската индустриално-търговска камара и подкрепен от вицепремиера и министър на туризма Мариана Николова. "Благодарим на г-жа Николова за адекватната и навременна политика в областта на туризма в този изключително труден период за Европа и света", допълни Сийка Кацарова.
Първоначално се очакваше германските туристи по здравните пакети да тръгнат през септември 2020 г. След това бяха отложени за март 2021 г., но заради новата COVID вълна няма да тръгнат и през пролетта.

Мирослав Иванов 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати