Заведения Новини

Отварянето на заведенията задълбочава загубите

   
Отварянето на заведенията задълбочава загубите

За повечето собственици на барове и ресторанти в историческия център на Рим отварянето отново е по-скоро проблем, отколкото облекчение. След натрупване на дългове в продължение на месеци, един предприемач е отворил само един от двата си ресторанта в момента, но това не му е от полза, тъй като местоположението му е в район на столицата, базиран единствено на туризма, съобщава „Евронюз“, предаде агенция БГНЕС.

“Всички ние, които отворихме бизнес на този площад, смятаме, че това е фалшиво отваряне. Хората не са се върнали в офисите. Тази ситуация е в полза само на държавата, а не на нас. Разходите по поддръжката вървят, а приходи няма. Поне бих сервирал кафета, тъй като както виждате тук няма никой “, обяснява Вион Кери, управител на ресторант „Джорди”. На няколко метра е „Пиаца Навона“, едно от най-емблематичните и туристически места в италианската столица. Площадът е неразпознаваем и пуст. „Домициано“ е единственият ресторант, който е отворен отново само с двама от 35-те служители, които са работили преди настоящите ограничения.

“Решихме да отворим, за да дадем знак, че сме живи. Макар и без много надежда. Тук няма никой и без клиенти няма приходи. Наистина губим пари”, обяснява Мауро Пицути, управител на ресторант “Домициано” Собствениците на повечето фирми тук искат помощ, за да оцелеят.

“Историческият център на Рим е пуст. Не можем да разчитаме на туризма, защото, както виждате, това е напълно безсмислено”, заключава Пицути. Единствените клиенти са местните жители, които излизат в ограничени часове, за да избегнат поне за малко неизбежното седене у дома. „Прекрасно е да излезем и да направим нещо различно. Болно ни е да сме вкъщи и гледаме телевизия по цял ден!“, каза млада римлянка. В област Лацио, както и в по-голямата част от страната, правилото за жълтата зона ще остане в сила две седмици. След това ще бъдат прегледани данните за локалната честота на инфекциите. Очаква се, че новите ограничения допълнително ще навредят на сектора на хотелиерството.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати