Новини Събития

Фестивалът в Сан Ремо без публика заради коронавируса?

   
Фестивалът в Сан Ремо без публика заради коронавируса?

Италианската телевизия РАИ представи протокол за провеждане на тазгодишното издание на фестивала на италианската музика в Сан Ремо, съобщава агенция АДН Кронос, цитирана от БТА.

Съгласно протокола се предвижда фестивалът да се проведе без публика заради рисковете от зараза с коронавируса. Протоколът е изпратен на италианския Научен и технически комитет, който консултира правителството за мерките, които трябва да бъдат взети във връзка с коронавируса. До края на седмицата комитетът ще обяви решението си за това дали е съгласен с предложените мерки.
Тазгодишното издание на феста ще е в първата седмица на март. В конкурсната програма участват 26 изпълнители, които ще се борят за водещите награди на фестивала. В надпреварата за нови таланти участват 8 изпълнители. Водещ ще е творческият директор на феста Амадеус. В първата вечер ще се появи и Наоми Кембъл.

Заради коронавируса вече бяха представени няколко протокола от музикалните компании при какви условия ще бъдат настанени изпълнителите в хотелите на Сан Ремо. Предвижда се и около театър "Аристон", където се провежда фестът, да бъде обособена червена зона.
Няма да има червен килим и изпълнителите няма да имат срещи фенове и журналисти. Нюзрумът на феста също се предвижда да е виртуален.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати