Новини Хотели

Бизнесменът Калоян Георгиев започна изграждането на комплекс в Занзибар

   
Бизнесменът Калоян Георгиев започна изграждането на комплекс в Занзибар

Бизнесменът Калоян Георгиев започна строителството на комплекс от 150 къщи в Падже бийч, на остров Занзибар в Танзания. Вече работят първите 10 къщи и посрещат туристи, заяви той пред TravelNews на място. Покрай тях се прави и огромен басейн. Останалите трябва да бъдат готови до края на 2021 г. Георгиев е основал още кайт център и училище Kite at the Nest на плажа. В момента изгражда ресторант и бар. Той запазва изцяло местния стил на строителство, който е съчетан с еко материали - дърво и бамбук с цел опазване на природата.
Част от земята вече е негова и предстои да довърши сделката за останалите имоти, с които ще придобие общо около 0.5 км. от първа линия на Падже. В Танзания чужденци не могат да станат собственици на земя. Те могат само да я вземат под наем до 99 години.
Очакванията са за привличане на туристи от цял свят, включително и българи. Имаме вече резервации за 6 месеца напред и всичко е заето, каза Калоян Георгиев.
Къщите са от 30 кв. м. до големи фамилни обекти с възможност за дългосрочно ползване и живеене. В комплекса ще има голям спортен център и ресторант под формата на гнездо, който ще се издига на 30 м. височина с гледка към целия Занзибар, плажовете и Индийския океан. Целта е мястото да развива различни спортове като каране на сърф, кайт, джънгъл джим, крос фит, бокс, тенис, йога и др. Ще се организират африкански вечери, танци, джаз музика.
Идеята за създаването на комплекса идва по време на ковид пандемията, която заварва семейството му в Занзибар. Отиват за седмица, но са там вече почти година. За този период правят коуъркинг център или място за споделена работа, за дигитални номади – хора, работещи дистанционно навсякъде по света, на които им трябват само лаптоп и wi-fi. Според Георгиев е направена офис среда, плюс спорт в късче от рая с плаж, море и вятър. В Занзибар официално няма коронавирус и въобще грипни сезони. Целогодишно е около 30 градуса и цени, сходни с българските. Тропическите острови разсейват с красота и безгрижие навсякъде. Затова е много важно да има офис среда, в която да се концентрираш максимално. За да си перфектно фокусиран, да си свършиш работата за 4 вместо за 8 или повече часа и да постигнеш висока производителност, ти е нужна енергия. Спортът най-добре те зарежда. Затова коуъркинг центърът е съчетан с много спорт, разказа той.
Калоян Георгиев е сериен предприемач, който е създал десетки компании по света. Един от съоснователите е на K-Pharm Global Group (KPGG), конгломерат от компании в сферата на търговията с фармацевтични продукти.

Мирослав Иванов, Занзибар



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати