Новини Турагенции

Още един туроператор се включва с чартър за Малдивите

   
Още един туроператор се включва с чартър за Малдивите

Пореден туроператор се включва с чартър за Малдивите по време на пролетната ваканция на децата. "Планет" ЕООД (опериращ под името Planet Travel Center) организира самолетна програма от 4 до 12 април 2021 г. с 6 нощувки, заяви за TravelNews Дарина Стефанова, управител на компанията. Тя не е виждала такъв интерес към чартърите от страна на българите от 25 години насам, откакто оперира на пазара. Това е заради пандемията и желанието на хората да пътуват без прикачвания, подчерта тя.
Цената на "Планет" започва от 1490 евро на човек в зависимост от избрания хотел. В нея влизат самолетен билет за чартърен полет с Bulgaria Air с включени летищни такси; чекиран багаж 23 кг. + ръчен багаж 8 кг.; 6 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване; трансфер: Летище - Хотел - Летище; медицинска застраховка с 10 000 евро покритие с включен COVID-19 риск.
Цената не включва еко такса (Green tax) - $6 на човек на ден. PCR тест трябва при заминаване;Такъв е необходим и на връщате в България. Не влизат още допълнителните екскурзии на място. Всички пътуващи за Малдивите трябва 24 часа преди отпътуване и 24 часа преди връщане в България да попълнят QR код на следния сайт - https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create
При пристигане в Мале се изисква отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19, преведен на английски език, направен 96 часа преди пристигане. Има възможност да се направи PCR тест за COVID-19 на място в хотела по време на престоя срещу допълнително заплащане, подчерта Стефанова. Няма медицински изисквания за имунизации при пътуване.
Първият чартър от България до Малдивите беше осъществен за Коледа миналата година от туроператорите "Аква тур БГ" и "Онекс тур". Те удължиха своята програма до края на май.
Други три туроператора - "Екзотик холидей", Luxutour и "Руал травел" пуснаха съвместен чартър до Малдивите за Великден и майските празници. Много компании правят програми и по редовните линии.
Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати