Новини Транспорт

Кацна първият чартър на наш туроператор в Занзибар

   
Кацна първият чартър на наш туроператор в Занзибар

Първият чартър на най-големия български туроператор - „АБАКС“ кацна на остров Занзибар, Танзания. Полетът на Bulgarian air charter е посрещнат на летището с воден салют. Туроператорът ще направи общо 10 чартъра до Занзибар поради големия интерес на българите към дестинацията, обяви Георги Пасев, маркетинг директор. Фирмата очаква да заведе към 1700 туристи в африканската страна. Тя не работи директно с крайни клиенти, а предлага продуктите на туристически агенти, които ги продават.

Интересът към Занзибар е изключително голям, защото е една от малкото свободни и отворени екзотични дестинации. За страната не се изисква PCR тест за влизане, което не оскъпява бюджета примерно на едно четиричленно семейство. Тест трябва да се направи навръщане в България, за да не се седи под карантина. Занзибар е свободна зона от жълта треска и малария. Не се изискват ваксини.

Следващите чартъри на "Абакс" за дестинацията са на 12 февруари, когато има два полета, на 19 и 26 февруари. За 25 февруари е с програма за 9 нощувки. През март са предвидени засега три полета. На 2 март покрай празниците е единият. За 12 март има чартър от София и от Варна. За 2 април покрай ваканцията на децата също има обявена програма.

В момента на Занзибар има най-много руски туристи. Българи също пътуват и по редовните линии. "Флай Дубай" и някои европейски авиокомпании изискват PCR тест за качването на борда на самолетите им.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати