Новини

Продължава двуседмичната карантина за туристи в Тайланд и с ваксина

   
Продължава двуседмичната карантина за туристи в Тайланд и с ваксина

Тайландските власти не планират да прекратят двуседмичната карантина за туристи, ваксинирани срещу COVID-19, пише Thai PBS World.

Коментирайки призива за въвеждане на паспорти за ваксини в Тайланд, генералният директор на отдела за контрол на заболяванията Данжер Карнкавинпонг заяви, че изследванията на ваксините все още не са завършени и няма достатъчно доказателства, които да ограничат разпространението на коронавируса. 

„Въпреки че Тайланд и други страни ваксинират срещу COVID-19, в момента никой не знае отговора на ключовия въпрос: ефективни ли са тези ваксини на 100% за предотвратяване на COVID-19“, подчерта той.

Най-доброто условие за пътуване по време на пандемията COVID-19 остава двуседмичната карантина, каза той.

По-рано от туристическта индустрия поискаха от правителството да обмисли премахването на изолацията за чуждестранни туристи, ваксинирани срещу COVID-19. Тази идея за пореден път беше изразена на среща относно плановете за възстановяване на туризма в Пукет, съобщава Bangkok Post. Ако обаче считаме, че „отварянето“ на страната за туристи се очаква чак от 1 октомври, тогава може би по това време ефективността на ваксините вече е доказана и 70% от жителите на острова трябва да бъдат ваксинирани.

Участниците в срещата направиха и други предложения за привличане на туристи в Пукет. За пример, председателят на Търговската камара, Танусак Пхунгдет, призова правителството на провинцията да се пусне евтин обществен транспорт.

Той също така насърчи местните ресторанти да подготвят нови ястия, а  президентът на федерацията на индустрията на Пукет Чернпорн Карнанасая каза, че бизнесът на острова трябва да се съсредоточи повече върху халал храна, за да привлече мюсюлмански туристи.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати