Новини Турагенции

Членове на АБТТА поискаха оставката на ръководството

   
Членове на АБТТА поискаха оставката на ръководството

Членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) поискаха оставката на целия Управителен съвет, съобщиха за TravelNews представители на браншовата организация. Причината е в предизвестието за прекратяване на трудовия договор на изпълнителния директор Мая Филипова от УС, както и заради системното нарушаване на устава на сдружението от ръководството и председателя Димитър Попов.

„Другата седмица ще имаме събиране и ще решим дали да си подадем оставката“, каза представител на УС на АБТТА. Димитър Попов обяви, че ще коментира другата седмица. За 23 март 2021 г. има насрочено общо събрание на организацията. Мандатът на сегашното ръководство е още две години. При подаване на оставка, това ще бъде втора смяна на УС в рамките на 6 месеца.

Членове на ръководството от септември 2020 г. са Байко Байков (управител на „Бохемия“), Свидна Динева (управител на „Лоял Травел“), Любомир Попйорданов (собственик на „Одисея ин“ и „Зиг заг холидейз“), Любомир Николов (представител на „Никона травел“), Лилия Кирилова, представител на агенция „Хорнит“ и Димитър Попов, собственик на „Пенгуин травел”, който беше избран и за председател. Член на УС беше още Димитрина Горанова, която в края на октомври подаде оставка заради несъгласие с работата на УС и председателя. Вътрешните битки в АБТТА продължават от лятото на миналата година. Ръководството напуснаха след оставки през август Даниела Стоева, която беше председател и е управител на „Тандем травел“, Ирина Найденова, която беше зам.-председател и управител на „Александър тур“, както и Димитър Тодоров, управител на „Травел Мениджмънт“. Оставките на старото ръководство бяха поискани от членове на АБТТА след като отказа да подкрепи протеста на туроператорите, туристическите агенти и екскурзоводите през лятото на 2020 г., които се бориха за помощ със средства от държавата. Заради раздора в една от най-старите организации в бранша, някои от членовете се включиха в учредяването на новото Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение бъдеще за туризма“.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати