Новини Турагенции

Туроператор обяви чартъри за Йордания от София и Варна

   
Туроператор обяви чартъри за Йордания от София и Варна

Най-големият български туроператор – „Абакс“ обяви чартъри от София и Варна до Йордания, съобщи за TravelNews Георги Пасев, маркетинг директор. Едната програма е с дати 3 – 9 април 2021 г. от София и Варна, която е съобразена с априлската ваканция. Другата е 3-9 май от София и идеална за Гергьовден и майските празници. Цените започват от 977 лева за 6 нощувки в зависимост от избрания хотел, самолетен билет, трансфер, 2 застраховки с покритие и за Ковид-19, както и 50% намаление за PCR тестове, обясни Пасев. В пакета не влизат входна виза за Йордания, която струва 40 йордански динара, което е 56.4 щатски долара и се поставя на летището при влизане. Програмите не се продават директно от компанията, защото не работи пряко с клиенти. Те могат да бъдат намерени в офисите на туристическите агенции в цялата страна. 

Туроператорът предлага на място много допълнителни екскурзии като посещение на древния град Петра, сафари в пустинята Уади Рум, посещение на Мъртво море, шнорхелинг в Червено море, разходка с лодка с прозрачно дъно и офроуд тур. Те не влизат в пакетната цена. 

Настаняването е в курорта Акаба. Разположен е в северната част на Червено море, той е единственият крайбрежен град в Йордания, най-големият и най-гъсто населеният в залива Акаба. Стратегическото местоположение на града между Азия и Африка го прави важно пристанище в продължение на хиляди години. Близостта му до известните туристически забележителности – Вади Рум и Петра, утвърждава мястото му на световната карта и го превръща в основна туристическа дестинация в Йордания. През Акаба минават туристическите и поклонническите маршрути от Египет, Арабия и от север. Днес Акаба е едновременно курортен град и туристически център, който предлага на посетителите си забележителни пейзажи, прекрасен залив и хилядолетна история. 

Акаба е чудесно място за плаж и гмуркане в Червено море. Със своите топли води, кристална чистота и цветни коралови рифове, предлага всичко онова, с което е известно гмуркането в Червено море. Около Акаба морското дъно е станало дом на необичайни останки, най-известният от които е 75-метровият товарен кораб, потънал през 80-те години на миналия век. Ако сте истински фен на гмуркането, то задължително трябва да разгледате местата около Острова на Фараона, известен със забележителните коралови рифове и подводната планина. 

Древният град Петра е преоткрит за западния свят през 1812 г. от швейцарския изследовател Йохан Лудвиг Буркхарт, който посещава планинската долина Вади Муса. В Петра има неидентифицирани праисторически останки, но първите известни обитатели са едомците, които живели тук около 1000 г. пр.н.е. Към IV век пр.н.е Петра е населявана от набатеите, арабско племе, което изсича много от фасадите на сградите от пясъчник и живее в множество пещери из града. Мястото е естествена крепост. Благодарение на мрежа от канали и тръбопроводи градът е постоянно снабден с изворна вода. 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати