Новини Турагенции

Председателят и още трима членове на УС подадоха оставки в АБТТА

   
Председателят и още трима членове на УС подадоха оставки в АБТТА

Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Димитър Попов подаде оставка и напусна организацията. Това съобщиха за TravelNews представители на бизнеса. Самият той потвърди новината и пожела успех на асоциацията и на бъдещото ръководство. Освен него, още трима членове подават оставки и напускат АБТТА. Това са Байко Байков (управител на „Бохемия“), Свидна Динева (управител на „Лоял Травел“) и Любомир Попйорданов (собственик на „Одисея ин“ и „Зиг заг холидейз“). Оставките бяха поискани от представители на туроператори в сдружението през миналата седмица. 

Засега в УС остават Любомир Николов (представител на „Никона травел“) и Лилия Кирилова, представител на агенция „Хорнит“. Седмият член беше Димитрина Горанова, която в края на октомври подаде оставка заради несъгласие с работата на ръководството и председателя. Общо събрание на АБТТА е насрочено за 23 март 2021 г., на което трябва да бъде попълнен УС и да бъде избран нов председател.

Миналата седмица избухна нов вътрешен конфликт в асоциацията след предизвестие за прекратяване на трудовия договор на изпълнителния директор Мая Филипова от управителния съвет. Ръководството е поискало редуциране с 30% на заплатата й, за да остане на поста, но тя е отказала. Веднага след новината за прекратяването на договора на Филипова, започват вътрешни нападки в АБТТА към УС и председателя, обясниха представители на организацията.

Проблемите в АБТТА продължават от лятото на миналата година. Ръководството напуснаха след оставки през август Даниела Стоева, която беше председател и е управител на „Тандем травел“, Ирина Найденова, която беше зам.-председател и управител на „Александър тур“, както и Димитър Тодоров, управител на „Травел Мениджмънт“. Оставките на старото ръководство бяха поискани от членове на АБТТА след като отказа да подкрепи протеста на туроператорите, туристическите агенти и екскурзоводите през лятото на 2020 г., които се бориха за помощ със средства от държавата.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати