Новини

Боровец предлага отлични условия за ски

   
Боровец предлага отлични условия за ски

Миналата година през февруари месец имахме много гости от доста страни. Сезонът течеше нормално. Точно преди година даже изобщо не говорехме за коронавирус. На 15-ти март ни затвориха. От тогава ни е трудно - затваряне, отваряне. Трудно се предвиждат нещата. Има една психологическа бариера. След като ни отворят и разрешат да работим, има един момент, когато хората трябва да преодолеят мисълта, че ще отидат някъде и трябва да се съберат с други гости. Сега мисля, че вече нещата са нормализирани. Смятам, че тази психологическа бариера е вече преодоляна, заяви за Actualno.com Благовестка Томова – председател председател на Съюза на хотелиерите и собствениците в курорта “Боровец“ и управител на хотел „Рила“.

По думите й туристите виждат, че всички в курорта са много дисциплинирани, спазват абсолютно всички предписания и мерки за безопасност, а също така, че е направено всичко необходимо тяхното пребиваване да бъде безпроблемно. „Аз не виждам по-безопасен спорт от зимния, специално от ските, защото това е индивидуален спорт. Човек се качва в планината, диша чист въздух, боров. Не виждам някой спорт, който може да съперничи на ските по безопасност. А хотелите сме се постарали да вземем абсолютно всякакви мерки за спазване на дистанция. Постарали сме се сериозно, движим се задължително с маски, спазваме отстоянията“, посочи Томова.

Тя е категорична, че между миналогодишния и тазгодишния сезон не може да се прави сравнение, защото са много различни, но в „Боровец“ има гости от основните пазари. „Най-вече има български гости, има сърби, македонци, малко румънци. Не мога да кажа още като процент какво е съотношението между българи и чужденци, защото все още няма обобщение на целия сезон, няма информация във всички хотели какво се случва, но условията за ски са повече от прекрасни. В момента има прясно навалял естествен сняг.

Освен това колегите от фирма "Бороспорт" правят и непрекъснато изкуствен сняг. Така, че в момента "Боровец" е наистина зимна приказка“, допълни председателят на Съюза на хотелиерите и собствениците в курорта. Не се оплакват и от липса на проверки на всякакви институции. „Все пак на тях това им е работата. Добре дошли са при нас. Нека да проверяват! Ако се установи някакъв пропуск или нарушение, хубаво е да бъдем контролирани. Ние не сме толкова самонадеяни, за да кажем, че всичко правим по перфектния начин. Нямаме против проверките“, обобщи Благовестка Томова. 

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати