Новини

С близо 6 млн. лв. разширяват плаж в курорта Св. св. Константин и Елена

   
С близо 6 млн. лв. разширяват плаж в курорта Св. св. Константин и Елена

Днес Министерският съвет отпусна 30 милиона лева по бюджетите на 17 общини, съобщиха от правителствената пресслужба.

20 милиона лева са средствата за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия за общините Сандански, Симитли, Варна, Дългопол, Трън, Левски, Гулянци, Иваново, Девин, Златоград и Неделино, а 10 милиона лева са одобрени по бюджетите на общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан.

По бюджета на община Варна се предоставят 5 775 000 лева. Средствата ще се използват за изграждане на Буна „Минерален басейн-крило Юг Малък плаж в акваторията на Черно море при курортен комплекс Св. св. Константин и Елена“. Зам.-кметът Пейчо Пейчев заяви, че проектът е свързан с брегоукрепването на един от най-старите курорти.

„Разширяваме и морските плажове, което е изключително важно за Варна като морски град“, допълни той.

540 972 лв. се отпускат по бюджета на община Дългопол за ревизия и възстановителни работи на западното и централното дере и за ремонт на отводнителния канал на жп прелез. Кметът Георги Георгиев подчерта, че средствата ще подпомогнат възстановяването на дейности след наводненията в района.

Министърът на финансите Кирил Ананиев подчерта, че се приема поредно постановление, с което правителството решава изключително важни проблеми на българските общини.

„Уверен съм, че парите ще се използват ефективно за подобряване качеството на живота на хората в тези общини и на услугите, които се предоставят за тях“, заяви още финансовият министър.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, под чието ръководство е Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, отбеляза, че се работи едновременно и за преодоляване на последствията от бедствия и аварии, и за превенция.

„Взимаме бързи и адекватни решения и реагираме при всяка необходимост“, категоричен беше Терзийски.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати