Новини

Турция започва да се рекламира като дестинация за голф туризъм

   
Турция започва да се рекламира като дестинация за голф туризъм

Турското министерство на културата и туризма публикува снимки на голф игрищата в цялата страна на уебсайта си Go Turkey в стремеж да популяризира този спорт за чуждите туристи.

„Голф курортите в Турция са проектирани от световноизвестни дизайнери на голф игрища. Трябва да посетите голф центрове, където разнообразието и терените ще ви осигурят уникално изживяване “, се казва на уебсайта.

„Трябва да планирате пътуването си предварително за мечтана почивка, където можете да се насладите на природата и морето, докато се наслаждавате на 5-звездно настаняване с ол инклузив“, добавя той.

„Особено голф центровете в провинция Анталия очакват да ви предложат отлично голф изживяване.“

Голф туризмът е гореща тема за друг официален уебсайт Go Turkey Tourism.

Уебсайтът посочва Истанбул, столицата Анкара, егейските провинции Мугла и Айдън, черноморската провинция Самсун и южната провинция Анталия като градове, подходящи за голф. Изданието добавя голф игрището Коринеум в Северен Кипър като седмата дестинация в списъка.

Според уебсайта, страната, която има общо 36 голф игрища в шест провинции, е известна като „tour de force“ в голф туризма.

Експертите препоръчаха три голф клуба в Истанбул: The Kemer, Klassis и Marmara Golf Country.

В списъка бяха посочени и международният голф клуб Kuşadası в Айдън, голф клубът в Анкара и голф игрището Samsun.

Анталия, град, който привлича туристи по всякакви причини, включително плажовете и древните места, също е място, където може да се играе голф, като Белек е отлично място за голф играчи.

Сам по себе си Белек е град, който може да задоволи туристи с всичко: луксозните си петзвездни хотели, плажове, магазини и седмичен базар.

Известните луксозни хотели в Турция са движеща сила зад възхода на голф туризма в страната.

„Голфът в Турция някога е бил най-добре пазената тайна, но тази красива страна сега е една от най-популярните голф дестинации в Европа благодарение на комбинацията си от великолепни голф игрища за шампионат и луксозни петзвездни ол инклузив курорти“, се посочва в сайта.

„Ако обмисляте голф почивка в Европа, Турция предлага възможност да играете в красива и историческа обстановка“, се казва на уебсайта.

Турция е дом на множество туристически курорти и дестинации, като милиони чужди туристи посещават страната или заради слънчевото време и хипнотизиращите плажове, или за културни и исторически пътувания.

След като се утвърди в здравния туризъм, Турция сега се стреми да направи голф туризма още една причина да се посети страната.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати