Новини

Марияна Николова: В непрекъснат диалог сме с бизнеса за най-добрите решения в туризма

  18.02.2021 19:27  
Марияна Николова: В непрекъснат диалог сме с бизнеса за най-добрите решения в туризма

Полагаме максимални усилия за подкрепа на отрасъла, като сме в непрекъснат диалог както с представителите на бизнеса, така и правителството, в търсене на най-добрите решения. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на общото събрание на управителния съвет на Националния борд по туризъм.
Удовлетворена съм, че водим активни разговори и съвместно открояваме и реализираме различни мерки и инициативи, с които да бъде подпомогнат отрасълът както за преодоляваме на последиците от разпространението на Ковид-19, така и за плавното възстановяване на сектора, обясни вицепремиерът.
Министър Николова уточни, че пандемията е блокирала работата на туристическия сектор на световно ниво, но е и довела до промени в нагласите и търсенето на туристите и измени работата на заетите в отрасъла. По думите ѝ вече е започнало зараждането на нови тенденции, които ще се развиват както през тази, така и през следващите години. И добави, че всички в отрасъла трябва да са по-гъвкави и иновативни, за да се приспособяват към новите реалности.
Вицепремиерът информира още, че в средата на зимния сезон трябва да започнем да мислим за предстоящия летен сезон, който също ще има своите предизвикателства. Доказано работеща стратегия е, че ранното планиране и подготовка дават много по-добри резултати и затова се надявам с Вас да продължим обсъждането на стъпки и инициативи, които трябва да бъдат предприети, за да гарантираме безопасна и спокойна почивка на туристите и работа и заетост за представителите на бизнеса, заключи тя.
От Националния борд по туризъм благодариха на министър Николова за това, че е винаги насреща за разговор и обсъждане на всякакви идеи и инициативи. По време на срещата бяха обсъдени проблемите на сектора и бъдещи проекти за подкрепа на бизнеса и рестартирането му след пандемията от коронавирус.