Новини

Туристическа суматоха на Острова след обявяването на пътната карта за излизане от локдауна

   
Туристическа суматоха на Острова след обявяването на пътната карта за излизане от локдауна

Според „пътната карта“ за излизане от локдауна, представена вчера от британския премиер Борис Джонсън, за почивки в чужбина не може да се мисли по-рано от 17 май, но туристическите агенции и авиокомпании вече „прегряха“ от резервации, съобщи Би Би Си.

Вчера Борис Джонсън обяви, че по-късно ще бъде представен доклад за завръщане към пътувания в чужбина. След това правителството ще вземе решение за премахване на ограниченията за пътуванията. Това обаче не може да стане по-рано от началото на третата фаза на облекчаване на мерките, която би трябвало да започне на 17 май.

Въпреки голямата несигурност обаче авиолинии и туристически агенции съобщават днес, че още вчера следобед, когато премиерът обяви „пътната карта“, телефонните им линии и сайтовете им са прегрели от заявки. От туроператора ТУИ (TUI) заявиха, че са имали най-натоварения ден от месеци, като има особен интерес към Гърция, Испания и Турция.

„Томас Кук“ (Thomas Cook) вече е „наводнен“ от резервации в страни като Гърция, Кипър, Мексико и Доминиканската република.

Авиокомпанията EasyJet съобщи за 337-процентен скок в резервациите на полети и 630-процентно увеличение на резервациите за курорти като Аликанте, Малага, Палма, Фаро и Крит. Най-много резервации се правят за август. „Пътната карта на правителството е добра новина за всички изгарящи от нетърпение за отидат на почивка“, коментира за Би Би Си изпълнителният директор на „Томас Кук“ Алан Френч.

Има обаче и голямо съжаление, че страната ще остане затворена за Великденските празници. А има и такива, които предупреждават, че не трябва да се бърза, защото Джонсън не даде 100-процента гаранция, че строгите ограничения няма да бъдат върнати, ако това се налага.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати