Новини Турагенции

Туроператор пуска чартър за остров Мадейра

   
Туроператор пуска чартър за остров Мадейра

Туроператорът „Орма травел“ ЕООД пуска чартър за остров Мадейра (Португалия) за великденските и майски празници. „Решихме да организираме директен полет, защото дестинацията винаги е привличала българите, но е по-трудно достъпна, заради прекачванията през Португалия или Лондон, което оскъпява пакетите“, заяви за TravelNews Мария Игнатова, собственик и управител на компанията. Освен това нямаме друга работа в момента, но е шанс за нас и за колегите, чийто туристи искат да пътуват до нискорискови места, допълни тя. Според нея чартър от България до Мадейра не е организиран повече от 10 години.

Тръгването е на 30 април с връщане на 7 май 2021 г. Полетът е на българската авиокомпания Voyage Air. Цените започват от 1660 лв. на човек за 7 нощувки в избрания хотел на съответната база, самолетен билет София - Фуншал – София с летищни такси, чекиран багаж до 15 кг. и ръчен багаж 7 кг., трансфери летище - хотел – летище. Предвидено е обслужване на място на български език, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и включваща покритие COVID 19, както и застраховка „Отмяна на пътуване“. В сумата не влизат допълнителни екскурзии, които се резервират и заплащат от България. Също и горивната такса, която се обявява 20 дни преди отпътуване, в случай че има повишение на керосина. Чартърът ще бъде осъществен при минимум 140 записани туристи, обясни Мария Игнатова.

По време на престоя, на Мадейра ще може да се види един от най-пищните и големи фестивали на цветята в света. Той обикновено се провежда в края на април или началото на май. Точно това е и периодът, в който всичко започва да цъфти и ухае. Туристите могат да се включат в сити тур на Фуншал. Днешният вид на Фуншал е много различен от времето, в което основно се е отглеждал тук копър и е бил подвластен на пирати в  древността. Всъщност това е модерен, космополитен, подмладен град, добре известен със своите многобройни ресторанти от най-висок клас, зашеметяващи нови 4 и 5-звездни хотели, топъл целогодишен климат, несравнима природна красота и, разбира се, с футболиста от световна класа Кристиано Роналдо. Накратко, може да ви плени със своя стил и със своята същност. Самият град е сгушен в страхотен природен амфитеатър, с лице към синия Атлантически океан и на фона на драматични планини. Разположен е в южната част на Мадейра, на най-слънчевия му бряг сред бананови плантации и прекрасни градини, където цветя цъфтят целогодишно в склона на зелените планини. Фуншал е изключително зелен и спокоен град, но извън COVID ситуацията предлага и много голям нощен живот. В допълнение туристите ще имат възможност да посетят и красивите Трoпически градини, Въжената линия и да се пързалят с шейните Монте Тобоган, които са единствените по рода си в света.

Интересна е екскурзията до източната част на острова. На този тур може да видите трите най-високи върха на Мадейра - Pico Arieirro, извисяващ се на 1818 м и откриващ спиращи дъха гледки. След това Ribeiro Frio, разположен сред разкошна градина и пеша да се стигне до Levada. На този трип ще посетите Santana, където все още се наблюдават типичните от миналото къщи на Мадейра с формата на буквата „А“.

Друга екскурзия предлага обиколка на западната част на Мадейра. На нея се спира в града Camara de Lobos, мястото където може да се види реплика на кораба на Христофор Колумб. От там пътя продължава към вторият по- височина в света бряг Cabo Girao, Veu da Noiva, Ribeira de Janela, докато не се стигне накрая до красивия естествен басейн сред вулканични камъни в Porto Moniz.

Остров Мадейра е сгушен сред водите на Атлантическия океан. Това е красив португалски архипелаг и е истински вълшебен зелен оазис, съблазняващ с гледките си, и невероятната природа. С постоянния си и изключително приятен пролетен климат е действително едно от най-подходящите места за почивка. Тук ще откриете невероятни планини, потоци и водопади, естествени водни басейни от лава, както и невероятно гостоприемство на португалците. Това не е типичната плажна дестинация, не че не може да го направите, но невероятната природа и малките градчета ще ви подтикнат да се отдадете на цялостно изследване на острова. И ако си мислите, че единственото, което може да видите тук е природата, то се замислете как бихте се чувствали отпивайки от прекрасните местни вина или пък най-известното Понча, в някое малко местно заведение, далеч от забързания туристически живот. А ако сте любители и на плаването и не знаете, тук целогодишно може да се наблюдават делфини и кашалоти, така че една тричасова разходка в океана би ви дошла доста зареждаща от срещата с тях.

Туроператорът „Орма травел“ е създаден през 2006 г. и първоначално работи като агент. От май 2007 г. е единственият оторизиран представител на Авиокомпания ЕВА ЕР за българския, румънския и македонския пазар. Специализиран е в предлажането на Мадейра и други нетрадиционни дестинации и уникални туристически продукти по света. Разполага с няколко резервационни системи за хотелски настанявания в над 800 000 хотела в цял свят. Предостявя дежурни телефони с 24 часово обслужване.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати