Новини

Исторически парк отваря от 1 март

   
Исторически парк отваря от 1 март

Историческият парк в близост до Варна отваря от 1 март 2021 г. за посетители, съобщиха от атракциона. Новост е изграденото пристанище, което е готово и ще могат да го видят първите посетители.
На 30 километра от Варна, в с. Неофит Рилски, община Ветрино, се намира най-големият исторически парк в света – туристически атракцион „Неолитно селище“.
През сезон 2021, освен много нови и интересни атракции, от Исторически парк организират различни събития, които целят да въздигнат българския дух и култура. Събитията по различен и интересен начин демонстрират родолюбието на българите.
Пътуването във времето започва с най-старата цивилизация в света и нейната уникална култура. Преди повече от 7000 години по българските земи възниква първата цивилизация.

В Историческия парк може да се проследи развитието на хората през епохите неолит и халколит, които ни връщат до 10 000 години назад във времето, както и представянето на “тракийския период” с показване на единствения възстановен тракийски дворец в света, в който има тронна зала, спалня, тракийски съкровища и 2 тракийски гробници.

Всеки посетител в Исторически парк може да стреля на специално изградено за целта стрелбище с традиционен лък. Може да се запише на езда или да се разходи с кон на манеж и дори да стреля с лък от него. Посетителите могат и да се преоблекат в средновековни и прабългарски облекла.

Възможно е посетителите да наблюдават демонстрация с хищни птици, а по-смелите могат да се снимат със сокол или да го подържат в ръката си.

В зона “Прабългари” са пресъздадени различни видове юрти, а в зона “Славяни” са пресъздадени жилищата така, както изследователите са установили, че са изглеждали в действителност.

В процес на изграждане е зоната “Първо българско царство”. В нея посетителите ще се докоснат до времето, в което освен една от най-силните държави в Европа, страната ни е била и най-големият славянски културен център.

Освен пътуване през различни исторически епохи, на територията на Исторически парк са изградени езера с площ от 1 декар. Към тях е изградено и пристанище за лодки, с които посетителите могат да плават.

В ресторантите на Историческия парк, посетителите могат да се насладят на храна, приготвена по автентични старовремски рецепти от територията на България и Волжка България.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати