Новини Турагенции

Туроператор пусна чартъри за Великден и майските празници до Санторини

   
Туроператор пусна чартъри за Великден и майските празници до Санторини
Снимка: Монитор

Най-големият български туроператор – „Абакс“ пусна три чартъра за Великден и майските празници до остров Санторини, Гърция. Програмите вече се предлагат от туристическите агенти в цялата страна, заяви за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър на компанията. Туроператорът не работи директно с клиенти. За Великден датите са 30.04 – 3.05.2021 г. Вторият чартър е 3-5 май, а третият – 6-9 май. Полетите ще бъдат изпълнявани от „Бългериън ер чартър“, каза Пасев.

Цените започват от 617 лв. на човек за 3 нощувки със закуски в зависимост от избрания хотел, самолетен билет с директен полет София-Фира-София, регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг; летищни такси; трансфер летище – хотел – летище, представител на туроператора с български език. В сумата влиза пакет за максимална сигурност с медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19; застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.

Цената не включва PCR тестове, но от „Абакс“ са договорили пакетна цена от 50 лв. на човек в лаборатория „Рамус“ при отпътуване от България. Същото е при връщането у нас. Не влизат още чадъри и шезлонги на плажа, градските такси, които се заплащат на рецепция, целодневна обзорна екскурзия: Пиргос – столицата Фира – Имеровигли, която струва 57 лв. на възрастен/ 28 лв. на дете до 11.99 г. Друга опция е полудневна екскурзия „Залезът Ия“ – 50 лв на възрастен/ 25 лв на дете до 11.99 г. Целодневната екскурзия с кораб до вулкана и островите в калдерата излизат 79 лв на възрастен/ 39 лв на дете до 11.99 г.

Няма как да не сте чували за онзи вълшебен остров Санторини насред Егейско море с малки къщички в бяло и синьо, кацнали терасовидно върху живописни хълмове на калдерата (кратера). Това е мечтана дестинация за туристи и любители на морски приключения, красив гръцки рай, където можете да се насладите на най-вълшебните гледки към морето, и да почувствате несравнимото усещане да се намираш върху вулкан. Освен това прекрасната вкусна гръцка храна, качествени вина и изобилие от исторически забележителности от различни епохи.

За Санторини много може да се говори, но винаги е недостатъчно. Просто трябва да се посети и да се изживее.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати