Новини Хотели

Marriott ще стимулира служителите си в САЩ и Канада да се ваксинират срещу Сovid-19

   
Marriott ще стимулира служителите си в САЩ и Канада да се ваксинират срещу Сovid-19

Хотелската верига Marriott обяви, че ще плаща на служителите си в САЩ и Канада, ако те се ваксинират срещу Сovid-19 и ги уведомят за това. Компенсацията ще е еквивалентна на четири часа заплата. Това се казва в изявление на международната хотелска верига. Оттам обаче уточняват, че ще дадат на работниците си необходимото време да се ваксинират, без да им се намалява заплатата, пише eleconomista.es

"Здравето и безопасността на нашите хора са най-важният ни приоритет. Нашата програма за ваксинация има за цел да премахне пречките пред ваксинирането, така че нашите сътрудници да могат да дадат приоритет на здравето си и да бъдат спокойни. Въпреки че компанията настоятелно препоръчва на служителите си да се ваксинират, ваксинацията не е задължителна", обясни директорът на човешките ресурси за Marriott Дейвид Родригес. 

Marriott изрази надежда, че с разпространението на имунизационната кампания туристическата, туристическата и хотелиерската индустрия ще се възстанови от кризата, породена от пандемията на коронавирус.

"Тъй като ваксините стават все по-широко достъпни, ще има по-безопасна среда за всички и ние вярваме, че доверието на потребителите да пътуват отново ще се увеличи значително и ще помогне на сектора на пътуванията и туризма да се възстанови", коментира Родригес.

Все повече и повече американци подкрепят възможно най-бързото ваксиниране срещу коронавируса, но остава известно нежелание да се направи това, особено сред републиканските избиратели. Националната анкета на Yahoo News/YouGov, публикувана миналата седмица, показва, че 60% от възрастните американци планират да се ваксинират или вече са го направили, при 45% миналата есен. Сега подкрепата за ваксинацията сред демократите е 78%, в сравнение с 47% за републиканците. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати