Новини

Първите израелски туристи пристигат на 25 март

   
Първите израелски туристи пристигат на 25 март

Първите израелски туристи пристигат на 25 и 26 март. Това потвърди Орлин Мандов, почетен консул на Израел у нас. Очаква се обаче те да кацнат във Варна, заради предвиден ремонт на бургаското летище и да бъдат извозени с автобуси до Слънчев бряг и наоколо. Те ще бъдат настанени в няколко луксозни хотела. Един е туроператорът, който на този етап осъществява полетите. Другите негови колеги планират полети за българското Черноморие за края на май.

Първоначално се говори за малки самолети и първите два полета ще бъдат с по около сто туриста на борда. Ако се засили интересът, има готовност за наемане на по-големи самолети.

„Като цяло има още няколко неща, които трябва да се изгладят. Да не забравяме, че всичко е много динамично. Става въпрос за PCR, които са необходими за връщането на туристите обратно в Израел. Освен PCR, който е за да дойдат в България, на този етап, предполагам, че ще се промени, но на този етап има PCR, който е 72 часа преди да излетят туристите обратно към Израел и още един - трети, контролен PCR, който го правят там на летище при пристигане. Това са неща, които се надявам, че ще претърпят промяна“, коментира Мандов.

Единият от въпросите, който в момента е неясен, е как се постъпва с хората, които вече са ваксинирани, и то с двете дози. При тях се говори, че няма да има PCR, а тест за определяне количеството антитела при влизане в Израел.

„Имаме почти двадесет и пет дни до първия полет и по всички прогнози нещата дотогава много ще се променят“, убеден е почетният консул, допълвайки, че още от миналото лято израелските туроператори имат опита да работят с PCR и при условия на COVID.

Към днешна дата (3.03. 2021) в Израел има 3 503 631 човека, които са с две ваксини. Хубавото е това, че болшинството от тях са 50+ години – хората, които пътуват в ръкавите на туристическия сезон към България.

„Най-активни във ваксинацията в Израел са хората над 50 години. А именно те пътуват пролетта и началото на лятото. Младите израелци идват в България от първи юли нататък“, заключи Мандов.

/faragency.bg



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати