Новини Турагенции

Абакс обяви чартър до остров Тенерифе за Великден

   
Абакс обяви чартър до остров Тенерифе за Великден

Най-големият български туроператор – “Абакс” обяви чартърен полет до остров Тенерифе за Великден и майските празници. Това съобщи за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър на компанията. Фирмата не работи директно с клиенти, а резервациите се осъществяват чрез туристическите агенции в цялата страна. Тръгването за Тенерифе е на 30 април 2021 г. с връщане на 7 май. Полетите ще бъдат изпълнявани от авиокомпанията “Бългериън ер чартър”, каза Пасев.

Цените започват от 1598 лв. на човек на база all inclusive в зависимост от избрания хотел. В сумата влиза самолетен билет с директен чартърен полет София-Тенерифе-София, регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 10 кг, летищни такси, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, трансфер летище–хотел–летище, както и пакет за максимална сигурност с медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19, застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване и представител на туроператора с български език.

Цената не включва допълнителни екскурзии и PCR тестове. “Абакс” осигурява отстъпки на тестове в лаборатория “Рамус”, където цената за клиенти на туроператора е 50 лв. на човек.

Остров Тенерифе е екзотиката между Европа и Африка. На място могат да се видят вулкан, който в голяма част от годината е със заснежен връх, скалисти брегове с делфини и косатки, плажове с черен вулканичен пясък, плаж с жълт пясък, доставян от Сахара, каменни пустини, гори с палми, лиани, орхидеи и бугенвилии, полупустини с кактуси и сукуленти, бананови планации, колониални градове, местни села и модерни курорти.

Остров Тенерифе е част от Канарските острови (Испания) и предлага разнообразие от забележителности и забавления за всеки вкус. Връх Тейде и вулкана Пико Виехо е най- известната природна забележителност. Намира се в национален парк Лас Канядас - истински природен феномен, който е част от списъка на ЮНЕСКО от 2007 година. Уникалните пейзажи, които застиналата лава от вулкана е сътворила са част от „декорите“ във филма „Сблъсъкът на титаните“. Паркът се намира на около 2000 метра над морското равнище, а връх Тейде е най- високият в цяла Испания (3718 м). До изгасналия вулкан можете да се изкачите пеша или с лифт.

Национален парк Анага е друга природна забележителност, която ще ви изненада с красивите си гледки от високите планински върхове към живописните вулканични плажовете по атлантическото крайбрежие и разнообразна растителност и животински свят. Паркът се намира близо до столицата Санта Круз, така че не пропускайте да се отбиете до вечнозелените му гори. Цялата местност е изпълнена с очарователни селца, които сякаш ви пренасят назад във времето, където връзката между хората и естествената природа е все още запазена.

Драконовото дърво Draco Milenario е един от символите на Тенерифе, което е най- голямото и най- високото в света. Височината му достига 17 метра, а ширината в основата е с диаметър 20 метра. Намира в селището Икод де лос Винос, в северозападната част на острова. Легендите разказват, че когато драконите умирали, те се превръщали в огромни драконови дървета.

„Скалите на гигантите“ са изключително впечатляващи стръмни скали, издигащи се отвесно от океана. Разположени са по западното крайбрежие на Тенерифе. Достигат височина от 500м. до 800м. Внушителните скални творения в миналото са били смятани за свещени.

Санта Круз де Тенерифе е столицата, която е задължително място за посещение и разходка. Няма как да пропуснете крайбрежната улица и африканския пазар (Меркадо де Нуестра Сеньора де Африка). Символ на града е сградата на операта Аудиторио де Тенерифе- емблематичен пример за модерната испанска архитектура,  дело на ексцентричния архитект Сантяго Калатрава.

Пуерто де ла Крус е най- старият курорт на острова и втори по големина град след столицата. Разположен е по северното крайбрежие на Атлантика и привлича туристи с екзотичните си вулканични плажове с черни пясъци. Старата част на града е чудесно място за разходка и разглеждане на архитектурни паметници. Важна забележителност е Католическият храм „Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия“. Разходете се около старото рибарско пристанище по тесни калдъръмени улички, за да усетите атмосферата и чара на канарския град. В  Пуерто де ла Крус се намират още известните изкуствени езера Лого Мартианес, ботаническата градина, а Лоро Парк е съвсем на близо.

Лоро Парк безпорно е най- известното място на Тенерифе. Тук може да се разхождате с часове сред гъста тропическа растителност, наслаждавайки се на свежия океански полъх. Сякаш попаднали в джунглата, ще срещнете екзотични видове птици и животни, живеещи в естествена за тях среда: горили, леопарди, тигри, черни пантери, сурикати, крокодили, розово фламинго, папагали и др. видове. Най- увлекателната част от всяка обиколка на парка е шоуто на косатките в „Orca Ocean”, което няма аналог в Европа. В „Планетата на Пингвините“, където близо 200 пингвина се наслаждават на 12 тона сняг и ледени води ще се почувствате като на Антарктида, насред вечно топлият остров Тенерифе. Друга уникална атракция на парка е тайландското селище (най- голямото извън Тайланд), което създава изключително усещане за спокойствие и ориенталска атмосфера.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати