Новини Събития

Велинград пише стратегия за туризма до 2027 г.

  10.03.2021 09:17  
Велинград пише стратегия за туризма до 2027 г.

В община Велинград се проведе първото за годината заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма. Две бяха точките от дневния ред – обсъждане и приемане на Стратегия за устойчиво развитие на туризма в община Велинград и дестинация Велинград 2021-2027 г и на Програма за нейното изпълнение през 2021г.

В началото председателят на Съвета по туризъм Атанас Палигоров посочи, че резултатите от последните 5 години за туризма във Велинград са добри, благодарение на съвместните усилия на администрацията и туристическия бизнес. Факт е, че за втори пореден месец Велинград е първи по брой туристи сред курортите, поддържа се добро ниво на туристическо обслужване, подновява се инфраструктурата, приходите от туристическия данък се увеличават с всяка изминала година. Тези цели бяха заложени в предходната Стратегия и те бяха постигнати.

Одобрените от КСВТ- Велинград Стратегия и Годишна програма за развитие на туризма ще бъдат предложени за разглеждане и одобрение от ОбС – Велинград на редовната мартенска сесия.Анкета

Коя дестинация предпочитате за лято 2021?


Резултати