Новини Транспорт

Turkish Airlines увеличава полетите си от София и Варна до Истанбул

   
Turkish Airlines увеличава полетите си от София и Варна до Истанбул

Авиокомпанията ще оперира 10 полета седмично от българската столица и 3 от морския град.

Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече дестинации в света от всяка друга, увеличава броя на полетите си от София и Варна до Истанбул. От 28 март седмичните полети на авиокомпанията от българската столица стават 10, а от 21 май броят на тези от морската ни столица ще нарасне до 3 полета всяка седмица.
Увеличаването на полетите на Turkish Airlines от и до България предоставя на потребителите още повече възможности за вълнуващи пътувания. От модерното Летище Истанбул пътуващите могат да преоткрият редица места по света и да посетят някоя от над 200 различни дестинации, до които авиокомпанията лети в момента. От 28 март до 30 октомври 2021 г. превозвачът ще предлага на пасажерите общо 10 седмични полета от София до мегаполиса Истанбул, като до момента те бяха 8. Седмичният график на полетите София-Истанбул-София може да бъде открит по-долу.
Полет    Ден    От    До    Отпътуване    Пристигане
1027    Вторник, сряда, петък, събота, неделя    Истанбул    София    07:40    08:50
1028    Вторник, сряда, петък, събота, неделя    София    Истанбул    09:40    11:10
1029    Понеделник, четвъртък, петък, събота, неделя    Истанбул    София    19:20    20:35
1030    Понеделник, четвъртък, петък, събота, неделя    София    Истанбул    21:25    22:55
След като през февруари Turkish Airlines стартира отново и полетите си от Варна, от 21 май техният брой също ще се увеличи – от 2 на 3 седмично. Превозвачът осъществява международни полети от морската ни столица от 2014 г. насам и не спира да предлага на пътниците все повече възможности да посетят различни точки на света, възползвайки се от услугите ѝ от най-висок клас. Седмичният график на полетите Варна-Истанбул-Варна може да бъде открит по-долу.
Полет    Ден    От    До    Отпътуване    Пристигане
1059    Понеделник    Истанбул    Варна    20:15    21:15
1060    Понеделник    Варна    Истанбул    22:05    23:10
1069    Петък, неделя    Истанбул    Варна    08:10    09:10
1070    Петък, неделя    Варна    Истанбул    10:00    11:05
За да планират спокойно следващото си пътуване, пасажерите могат да открият пълна информация за изискванията, регулациите и мерките за сигурност, свързани с пандемията в различните държави, чрез интерактивната карта на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA).
Turkish Airlines предлага неограничена свобода в избора на дестинации и пълен комфорт по време на пътуването. Сигурността и безопасността на пътниците и екипажа на авиокомпанията са неин основен приоритет, затова превозвачът е предприел редица мерки в тази насока. Самолетите на Turkish Airlines се подлагат на пълна дезинфекция след всеки осъществен полет и са оборудвани с висококачествени филтри за твърди частици (HEPA). Екипажът разполага със специално предпазно облекло, а за да осигури на своите пасажери спокойно пътуване, авиокомпанията предоставя на всеки пътник комплект продукти за лична хигиена. Повече информация за пълния набор от мерки, предприети от авиокомпанията, можете да намерите на официалния уебсайт на превозвача тук.
 
 За Turkish Airlines:
Основан през 1933 г. с флотилия от пет самолета, днес Turkish Airlines, член на Star Alliance, разполага с 354 пътнически и товарни самолета и полети до 319 дестинации по целия свят, от които 269 международни и 50 вътрешни линии.
Повече информация за Turkish Airlines може да намерите на официалния уебсайт на компанията www.turkishairlines.com или в социалните й профили във Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn и Instagram.
 
За Star Alliance:
Star Alliance е основана през 1997 г. като първата изцяло международна асоциация за авиолинии, за да предложи достъп, признание и безпроблемно обслужване на всеки международен пътник. Редица награди, сред които „Air Transport World Market Leadership Award“ и „Best Airline Alliance“ от Business Traveller Magazine и от Skytrax, доказват, че асоциацията се приема добре на пазара. Членове на асоциацията са: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI и United. В момента мрежата на Star Alliance предлага над 18 800 ежедневни полета до 1317 летища в 193 страни. Повече информация за StarAlliance може да намерите на официалния уебсайт www.staralliance.com.
 
За допълнителна информация, моля, свържете се с  
M3 Communications Group, Inc. на [email protected].



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати