Заведения

Отварят заведенията в Кипър

   
Отварят заведенията в Кипър

След 3 месеца затваряне от днес отново започват работа заведенията в Кипър. Достъпни обаче ще са само външните им части.

Ресторанти, кафенета, зони за хранене в търговските центрове и други заведения в Кипър възобновяват работата си при спазването на строг здравен протокол.

Те могат да приемат клиенти само на външните си, открити пространства. Тези от тях, които нямат такива зони, остават затворени.

Най-много 8 души могат да бъдат обслужвани на една маса, като заведенията трябва да осигурят по 2 квадратни метра пространство на всеки клиент.

Забранява се дори пускането на музика, която би насърчила хората да станат от масите и да танцуват, дори само около тях.

Задължителни са маските, дезинфекция на площите и други санитарно-хигиенни мерки.

Заведенията ще работят до 22.45 ч., тъй като от днес вечерният час започва в 23 ч., досега той бе от 21 ч.

Всички, които се връщат на работа днес, трябва задължително да са преминали бърз тест за коронавирус. Тестването им след това ще се извършва всяка седмица.

До четвъртък временно бяха отложени ваксинациите с „АстраЗенека” в очакване на официалното становище от Европейската агенция по лекарствата, съобщи здравното министерство. Процесът продължава нормално с другите две ваксини.

Досега в Кипър са извършени над 100 000 имунизации общо с трите одобрени ваксини, не са наблюдавани сериозни странични ефекти от никоя от тях.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати