Хотели

Хотелиерите искат незабавно финансови компенсации

   
Хотелиерите искат незабавно финансови компенсации

Забранете изцяло работата на хотелите и ни платете компенсации или ни оставете да работим при спазване на досегашните мерки

Работата на хотели без заведенията в тях е нарушение на Закона за туризма и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изразява категоричното се несъгласие с така обявените мерки. В случай, че Националния щаб счита, че трябва да се преустанови тяхната дейност, да затвори хотелите изцяло е да плати сметката. Не може хотелите да се превръщат в луксозни общежития, да принуждавате нашите гости да се хранят в стаите, което е в пъти по-нехигиенично и опасно.

За пореден път властта си измива ръцете чрез мерки, с които нарушава закона. За пореден път се затварят хотелите реално, а не се компенсира бизнеса. След като кабинетът има воля да затвори ресторантите в местата за настаняване, незабавно трябва да направи това и с хотелите и без забавяне да плати компенсации на бизнеса в пълен размер. При затворени ресторанти в хотелите е ясно, че туристи няма да има. Това е трети път от началото на пандемията. Кой ще плаща заплати на персонала и разходи на бизнеса? Кой ще връща пари за направени резервации? Още повече, че когато хотелите и заведенията към тях бяха отворени единствено за гости на местата за настаняване при спазване на всички мерки за сигурност, не бе отчетено увеличение на случаите на заразени с Ковид-19.

След като държавата взима мерки, тя незабавно дължи и пълни финансови компенсации на хотелите, на всички заведения за обществено хранене и развлечения и на всички други затворени бизнеси.

Очакваме правителството веднага да обяви и изплати обезщетения за бизнеса и заетите в хотелите и да се платят компенсации за настоящото затваряне и досега обещаните и забавени плащания във всички заведения за обществено хранене и развлечение и техния персонал, в противен случай сваляме доверието от хората взели това решение и ще защитим правата си с всички законови средства.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати