Новини Транспорт

Wizz Air стартира три нови маршрута от София до Гърция

   
Wizz Air стартира три нови маршрута от София до Гърция

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България, днес обяви, че добавя три нови гръцки дестинации към софийската си мрежа. София – Санторини, София – Ханя (о. Крит) и София – Керкира (о. Корфу) са новите маршрути, които компанията стартира от България за летния сезон (юни-септември). Билетите по тях са вече в продажба и всички желаещи могат да направят резервация на wizzair.com или през мобилното приложение на WIZZ на цени от само 77.99 лева*. Ако лятото е любимият ви сезон, а Гърция – любимата морска дестинация за почивка с любими хора, сега е моментът за планиране на wizzair.com.  
 
Гръцкият остров Санторини, една от новите дестинации в софийската мrежа на WIZZ, е считан за едно от най-романтичните места в света с неговите красиви плажове, кристални води и прекрасни залези. Причините да го посетите са много и една от друга по-вдъхновяващи – от мистичните къщи-пещери, в които може да нощувате, през величествените вулканични острови до уникалните черни и червени пясъчни и каменни плажове и Винсанто – най-известното и обичано местно вино!
 
Ханя пък е сред най-живописните градове на остров Крит. На север бляскаво се плискат сините води на Критско море, а на юг се простира планинската верига Лефка Ори. Красивата му природа, оживеното пристанище, историческите забележителности, пълният със стоки и хора пазар, интересните музеи и великолепните плажове го превръщат в съвършения курорт.  
 
Керкира – столицата на остров Корфу, е третата нова дестинация, която Wizz Air добавя днес, и една от най-елегантните островни столици в цяла Гърция. Никой не може да остане безразличен към очарованието на старите ѝ сгради, тесни улички, многобройни стари църкви, крепости, паметници, градини, площади… Наричан е още „Кастрополис“ (град на замъците) заради двете венециански крепости, които защитавали града и интересите му в миналото, а днес са в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разбира се, Керкира и остров Корфу впечатляват и със своите прекрасни плажове с кристални сини води и омайна зеленина, които привличат хиляди туристи всяко лято.
 
Който и от трите града да изберете за лятната си почивка, няма да сгрешите, защото ги обединяват невероятно красивите плажове, великолепната кухня и гостоприемството, което те кара да се чувстваш у дома и да не искаш да си тръгваш. А с изгодни цени от само 77.99 лева* сега е точният момент да направите резервация за полет до тях на wizzair.com. За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на клиентите да добавят и WIZZ Flex към резервацията си. Така пасажерите ще могат да бъдат сигурни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Използването на тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.
 
Wizz Air също любезно напомня на всички свои пътници да се запознаят със засилените хигиенни мерки, които авиокомпанията въведе, за да гарантира здравето и безопасността на своите клиенти и екипаж. Като част от тези нови протоколи, по време на целия полет се изисква както кабинният екипаж, така и пътниците да носят маски за лице, а екипажът също трябва да е с ръкавици. Следвайки стриктен график, самолетите на Wizz Air се подлагат на дезинфекция чрез иновативно антивирусно решение след всеки полет и на пълна дезинфекция всяка нощ. Списанията на борда са премахнати и пътниците са насърчавани да извършват всички покупки в самолета чрез безконтактно плащане. От тях се изисква да следват мерките за физическа дистанция, въведени от местните здравни власти, и са насърчавани да правят резервацията си изцяло онлайн (вкл. чекиране, закупуване на багаж или на WIZZ priority), за да се сведе до минимум всеки възможен физически контакт на летището. Кликнете тук, за да видите новото видео по темата на компанията.
 
Андраш Радо, старши мениджър Корпоративни комуникации на Wizz Air, коментира: „Щастливи сме да стартираме три нови маршрута от София до любимата на всички българи Гърция! С добавянето на Санторини, Ханя и Керкира гръцките маршрути на Wizz Air от България вече са 4 (като броим и Миконос). Вземайки предвид необичайната епидемична обстановка, стартирането на 3 нови услуги от наша страна е неоспоримо доказателство за силната ни ангажираност към българския пазар, към развитието на местния туризъм и предоставянето на все по-достъпни възможности за пътувания за всички. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи до Гърция ще допринесат за възстановяването на туристическия сектор. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-добрите санитарни условия на борда на една от най-зелените флотилии в Европа.“
 
НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ДО ГЪРЦИЯ
МАРШРУТ    ДНИ    ЦЕНИ ОТ*    НАЧАЛО
СОФИЯ – ХАНЯ    Сряда, неделя    77.99 лева    13 юни 2021 г.  
СОФИЯ – КЕРКИРА     Сряда, неделя    77.99 лева    13 юни 2021 г.
СОФИЯ – САНТОРИНИ    Понеделник, петък    77.99 лева    11 юни 2021 г.  
 
*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.
 
 
За Wizz Air
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, оперира с флотилия от 137 самолета Airbus А320 и А321 – една от най-младите флотилии в света. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 40 милиона пътници през последните 12 месеца.  Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – единствените международни отличия, които оценяват всички основни категории във въздушния транспорт и отличават компаниите с впечатляващи резултати, иновации и ниво на обслужване.  
 
За повече информация:
M3 Communications Group, Inc, 088 449 5950, [email protected]
Андраш Радо, Wizz Air Group, [email protected]



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати