Новини Турагенции

Туроператор от Малдивите: Персоналът е ваксиниран и е безопасно

   
Туроператор от Малдивите: Персоналът е ваксиниран и е безопасно

На Малдивите е безопасно за туристите, всички мерки се спазват и персоналът вече е ваксиниран. Това е най-добрата дестинация в света в момента, обяви за TravelNews Анелия Бачийска, управител на един от големите туроператори „Елит травел интернешънъл“, която сега е по островите на инфотур. „Препоръката на външно министерство да не се пътува до Малдивите е груба манипулация, умишлена и злонамерена срещу туристическия бизнес. Тя не е основана на никакви конкретни здравни данни и доказателства“, каза Бачийска. Тя настоява да се извадят конкретни доказателства, статистика и брой на карантинираните българи, и да се обяви кои други страни са ограничили пътуванията до страната.

Според нея хвърлянето на подобни непроверени новини от страна на външно министерство предизвиква откази от резервации, което води до загуби за туроператорите. Манипулациите на ведомството са опит да убият малкото останал бизнес и ще доведат до фалити, подчерта Бачийска. Затова туроператори планират да се обединят и да съдят външно министерство. Анелия Бачийска вече е обиколила 15 острова и хотелски комплекса, като на всеки при престигането се прави PCR тест.

Малдивите са първата дестинация, която отвори своите граници на 15 юли миналата година, три месеца след избухването на пандемията от COVID-19. Понастоящем всички посетители могат да пътуват до там, стига тестовете им да са отрицателни. Всички пристигащи трябва да представят сертификат за отрицателен PCR тест, извършен в рамките на 72 часа преди пътуването към дестинацията, ясно показващ името и адреса на лабораторията, както и датата на взетата проба. Резултатът трябва да бъде приложен към формуляра за здравна декларация на пътника, който трябва да бъде изпратен онлайн в рамките на 24 часа преди пристигането.

Малдивите се представят като дестинация, предлагаща „нормална“ ваканция, благодарение на изолираността на повечето хотели и факта, че по-голямата част от посетителите остават в курортите, вместо да се осмеляват да излязат навън. Това означава, че докато местните жители са обект на ограничения, включително забрана за масови събирания и пътуване между островите, то тези, които отиват до и от летището, са освободени от мерките. На място се мери температурата при пристигане и при необходимост се слагат маски, които да се носят на закрито.

Мaлдивитe yвeличиxa пpoгнoзaтa cи зa пoceщeниятa нa тypиcти пpeз 2021 г. c 5 нa cтo - oт 1 нa 1,5 милиoнa, съобщи наскоро тяхното Министерство на туризма. Те дocтa aĸтивнo въвeдoxa пpoгpaмa зa вaĸcинaция и тoвa щe пoмoгнe зa възcтaнoвявaнe нa тypиcтичecĸия ceĸтop. Ceгa нa Maлдивитe, в cъoтвeтcтвиe cъc здpaвнитe пpoтoĸoли, ca oтвopeни oтнoвo 614 тypиcтичecĸи oбeĸтa c 43 xиляди мecтa. Typиcтичecĸият ceĸтop e eдин oт ocнoвнитe изтoчници нa дoxoд зa ocтpoвнaтa дъpжaвa. Toй e и нaй-гoлeмият изтoчниĸ нa вaлyтни пpиxoди в cтpaнaтa и дoпpинacя нaй-мнoгo зa Бpyтния вътpeшeн пpoдyĸт нa cтpaнaтa.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати