Новини Транспорт

Costa Cruises отлага старта на круизите

   
Costa Cruises отлага старта на круизите

Круизният оператор Costa Cruises, част от глобалния холдинг Carnival Corp., обяви поредно отлагане на възобновяването на круизите до май 2021 г. Това решение се обяснява с ограниченията в сила в Италия и други европейски държави, които всъщност правят невъзможно туристите да слизат на брега, когато лайнерите се пристигат в пристанищните градове.

Така Costa Smeralda ще тръгне на първия си круиз в Италия на 1 май с  3, 4 и  7-дневни маршрути, като ще посещава Савона, Ла Специя, Чивитавекия, Неапол, Месина и Каляри.

От 12 юни Costa Smeralda ще се завърне към едноседмични круизи в западното Средиземноморие с посещения в Италия (Савона, Чивитавекия и Палермо), Франция (Марсилия) и Испания (Барселона, Палма де Майорка).

Вторият кораб - Costa Luminosa ще приеме първите пътници на 16 май. Това ще бъде седемдневна обиколка от Триест до бреговете на Гърция и Хърватия.

Всички други круизи, планирани преди края на май и невключени в обновената програма на Costa Smeralda и Costa Luminosa се анулират.

Costa Cruises отбелязlа, че рестартирането на круизната услуга се извършва в съответствие с Протокола за сигурност на компанията, който включва ограничения върху заетостта на лайнера, PCR тестване на гости и членове на екипажа, проверки на температурата по време на слизане и прекачване на борда, безопасни екскурзии на брега, физическо разстояние на лайнера и в круизните терминали, както и повишени санитарни и хигиенни изисквания и разширен списък от медицински услуги на борда, използване на защитни маски, ако е необходимо.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати