Новини Хотели

СПА центровете отварят от 1 април с 30% капацитет

   
СПА центровете отварят от 1 април с 30% капацитет

СПА и медикъл центровете ще могат да работят от 1 април 2021 г. с 30% от своя капацитет. Това заяви за TravelNews Сийка Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (BUBSPA) след разговор с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Мярката ще залегне в новата заповед, която се очаква да излезе по-късно днес. Ние осигуряваме профилактика и превенция на хората. СПА и медикъл центровете имат разписани строги правила за работа в условия на пандемия, без струпване на клиенти, обясни Кацарова. Те са одобрени от Министерство на здравеопазването и Министерство на туризма. „За пореден път имаме адекватно поведение от вицепремиера и министъра на туризма Марияна Николова, която съдейства и застана зад нас. За първи път имаме такъв министър на туризма. Благодарим и за подкрепата на здравния министър проф. Ангелов, допълни Кацарова.

От организацията благодарят още на бившия председател на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Даниела Дариткова и доц. Ангел Кунчев, Главен държавен здравен инспектор за отговорното решение в този труден момент за всички да бъде подкрепена превенцията и профилактиката, чрез разрешаване на дейността на Медикъл/СПА, СПА и уелнес центровете.

Мярката със затварянето на комплексите засегна най-вече хотелите в СПА курортите, които останаха празни през последните 10 дни.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати