Новини Турагенции

Солвекс пусна лятна самолетна програма за остров Родос

   
Солвекс пусна лятна самолетна програма за остров Родос

Туроператорът „Солвекс“ пусна лятна самолетна програма за остров Родос в Гърция, съобщиха за TravelNews от компанията. Датите на отпътуване са 22.05.21 - 29.05.21, вторият полет 19.06.21-26.06.21 и третият в периода 26.06.21-03.07.21. За есента са предвидени чартъри всяка сряда от 01 до до 29 септември. Цените започват от 338 евро на човек за 7 нощувки със закуски, в зависимост от хотела. В сумата влизат самолетен билет София - Родос - София за директен полет с авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси, 20 кг чекиран багаж и до 10 кг ръчен багаж, трансфери летище - хотел – летище, медицинска застраховка Асистанс с покритие 10 000 евро, влючващо и COVID-19  (за лица на 66 и над 66 годишна възраст има завишение на застраховката), PCR тест или всякакъв друг вид тест в случай, че към датата на пътуването гръцките власти изискват задължителен такъв и попълване на онлайн декларация с QR код. Безплатният PCR тест важи при записвания до 31 март 2021 г.

В цената не влизат градските такси за хотелите, които се плащат на място, допълнителни екскурзии и входни такси. Кетърингът по време на полета също се заплаща. От „Солвекс“ препоръчват хората да си сключват допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване", която покрива рискове при карантиниране.

Родос е най-големия от Додеканезките острови на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Град Родос е център на ном Додеканези, който освен остров Родос също включва съседните острови Сими, Тилос, Халки и Кастелоризо (Мегисти). Исторически островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос и край Критиния.

Дворецът на великия магистър помещава прекрасен музей с три изложбени зали, обхващащи в експонати цялата родоска история от Древността до османското завоевание. Можете да посетите и Музея на съвременното гръцко изкуство. Забранено е да се катерите върху крепостните стени, който очертават контурите на средновековната цитадела, но бихте могли да ги разгледате пешком.

На Родос има три големи антични селища, предшестващи основаването на древния град Родос през 5 в. – акропола при Линдос и възстановения храм на Атина са най-известните. Рицарските замъци са мрежа от укрепления, построени по крайбрежието със защитна цел от хоспиталиерите. Най-запазен и откриващ най-вълнуваща гледка бива Кастело Критиниас, посещението до него освен това не се заплаща!

Друга забележително биват богато изписаните църкви, съсредоточени в крайните южни части от острова. Препоръчваме ви параклисите към манастира Тари, датирани от период 14-15 в., както и малко по-късната църква „Кимисис” в село Асклипио.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати