Новини Турагенции

Оданс травел предлага почивка на море в Албания за Великден

   
Оданс травел предлага почивка на море в Албания за Великден
Останките от римското минало на Дуръс са навсякъде в града
  Снимки: Activities.marriott.com

Туроператорът „Оданс травел“ предлага почивка на море в Албания за Великден. Пътуването е до курорта Дуръс по автобусна програма в периода 30 април – 4 май 2021 г., заяви Ваня Георгиева, мениджър в компанията. Предвидени са 4 нощувки в VH BELMOND DURRES HOTEL ****, който е на първа линия на Адриатическо море. Цената е изключително добра - 369 лв. на човек, каза Георгиева. В нея влиза транспорт с автобус, 3 дни със закуски и вечери на 30.4.21, 1.05.2021 и 3.05.21; 1 ден на база All Inclusive на Великден 2.05.2021; медицинска застраховка на ЗК "Лев инс" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.); представител на туроператора по време на пътуването. В пакета не са включени застраховка "Отмяна на пътуване", която се препоръчва на всички туристи, защото при карантиниране покрива разходите по екскурзията, допълнителни екскурзии и входни такси за музеи.

Надявам се да можем да осъществим програмата за Великден. Хората се обаждат и питат, но всички ще се записват в последния момент, коментира Ваня Георгиева. „Оданс травел“ традиционно прави тази екскурзия за майските празници. Преди пандемията пълнихме по 10 автобуса с общо към 500 българи за този период на годината, подчерта тя. Компанията има собствени превозни средства.

Дуръс е един от най-древните градове в Албания. Той е бивша столица, разположен на Адриатическо море и е най-голямото пристанище в страната. Останките от римското минало на града тихо нашепват стари легенди. Амфитеатърът е един от най-големите и запазени на Балканския полуостров, с параклиса „Св. Астий“, останките от Византийската крепост с венецианската кула и археологическия музей. В наши дни пък е сред най-посещаваните курорти в страната. Там може да намерите 10 км плажове, които през лятото са пълни, но определено си заслужават да им отделите време). Има музеи, галерии и останки от древни крепости. Любителите на изкуството трябва да посетят галерия „Колосео”, където могат да се видят творбите на различни местни артисти. Вилата на крал Зог пък е пример за лукс и изисканост и е един от символите на Дуръс. Тя е обзаведена със скъпи мебели и много вкус, и определено си заслужава да се види.

Интересна е екскурзията до Берат - град-музей, един от най-добре съхранените османски градове на Балканите, известен като “Градът на хилядата прозореца”. Той е бил неразделна част от Първото и Второто българско царство, както и от Охридската българска архиепископия. Този град впечатлява със своята идентичност и богата култура.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати