Новини Турагенции

Туроператори очакват туристи от Украйна, Беларус и Молдова

   
Туроператори очакват туристи от Украйна, Беларус и Молдова

На пазарите в Украйна, Беларус и Молдова има реални записвания за почивки в България през летния сезон. Това обяви за TravelNews Тодор Камарашев, управител на туроператора „Теди Кам“, който работи основно на пазарите в бившите соцстрани. Прехвърляме резервации от миналата година, но има и много нови. От тези пазари очакваме доста повече гости в сравнение с 2020 г., каза той. Голям проблем, с който се сблъскват туроператорите е, че все още не е издадена официалната заповед за влизането на чуждите туристи в България от 1 май 2021 г. Чака се тя да бъде пусната от здравния министър. Властите анонсираха, че за предстоящия летен сезон у нас ще се влиза със сертификат за ваксиниране, отрицателен PCR тест или с документ за наличие на антитела след преболедуване. Голяма част от хората в Украйна, Беларус и Молдава изчакват да излязат официално мерките за влизане в България, за да се запишат за почивка, обясни Камарашев.

Чартърната програма на „Теди Кам“ от Беларус стартира на 1 юни, а от Украйна на 5 юни. Автобусите от Молдова ще тръгнат в началото на юни, а от Украйна на 31 май 2021 г. Тодор Камарашев е песимист по отношение на руския пазар и за това лято. Той не очаква руснаците да бъдат пуснати да почиват в България.

В Москва днес завършва международното туристическо изложение INTOURMARKET, което започна на 1 април. В него участва само една българска фирма „СОК Камчия“ ЕАД, която е собственик на курорта Камчия.

Международното туристическо изложение UITT, в Киев, Украйна, което трябваше да се проведе през март, след това през април, сега е отложено за 11-13 май 2021 г. На щанда на България са заявили участие следните туристически фирми – „Рики - А Тур“ ЕООД, „Бон тур – БГ“ ООД, „Турал Мениджмънт ЕООД“, „СОК Камчия“ ЕАД, „Теди Кам“ ЕООД, „Алфа Сървис“ ЕООД и Община Варна, казаха от Министерството на туризма.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати