Новини

Гърция представи официален план за съживяване на туризма

   
Гърция представи официален план за съживяване на туризма

Световната туристическа организация (UNWTO) одобри плана на Гърция за съживяване на туризма през 2021 г. и го прие като препоръка за своите членове, писаха медиите.

Планът се основава на четири основни стълба: безопасно възобновяване на трансграничното пътуване, безопасен трансфер на пътници, осигуряване на ликвидност на туристическата индустрия и възстановяване на доверието на туристите.

Според министъра на туризма Хари Теохарис, цифровите здравни сертификати, които Гърция беше една от първите, които приветства, могат да възобновят свободното движение между страните възможно най-бързо.

Що се отнася до ликвидността, програмите за оборотни средства за уязвими туристически предприятия трябва да бъдат приоритет, като „е важно да се разшири достъпът до финансови инструменти като субсидирани заеми за тези бизнеси, които създават работни места“, каза той. 

За да се повиши конкурентоспособността на компаниите, те трябва да станат по-технологични, което ще бъде улеснено от предоставянето на безплатен достъп до цифрови образователни програми на Академията на UNWTO, сигурен е Теохарис.

Говорейки за възстановяване на доверието в пътуванията, министърът на туризма на Гърция подчерта значението на информационния компонент - туристите трябва да бъдат информирани за протоколите за здраве и безопасност на всяка дестинация и да знаят правата си за евентуално отмяна или промяна на графика на пътуванията.

Гърция планира да се отвори за всички туристи от 14 май.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати